Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą „Romas and MO“ jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Ingredientai

Žemaičių blynai

Maždaug 20 blynų

Mėsa:

  • 0.8 kg virtos maltos kiaulienos
  • 4 apkepintų pjaustytų svogūnų
  • 1 šaukštelio džiovintų žolelių (salierų, porų, pastarnokų šaknų, petražolių šaknų)
  • 0,5 šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštelio druskos
Žemaičių blynai

Bulvės:

  • 1,5 kg virtų maltų bulvių
  • 3 kiaušinių
  • 2-3 šaukštų krakmolo
  • 1 šaukštelio druskos
Žemaičių blynai

Padažas:

  • 50 g sviesto
  • 2 šaukštai grietinės
  • 1 šaukštas miltų
  • vandens (jei reikia)
Žemaičių blynai

Paruošimas:

1. Sumaišykite visus mėsos ingredientus.
2. Sumaišykite visus bulvių ingredientus.
3. Atgnybkite bulvių tešlos gabalėlį. Suplokite tešlą į delną, tada įdėkite maždaug pusantro šaukšto mėsos, užverkite blyną ir kepkite jį keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių, kol jis gražiai rudas.
4. Padažui pagaminti, ištirpinkite sviestą, įpilkite miltų, grietinės ir žiupsnelį druskos. Šildykite, kol pradės virti. Mėgaukitės!

Žemaičių blynai

Skanaus!