Apelsinų džemas puikiai tinka tiek pusryčiams su varškės apkepu ar skrebučiu (ypač užtepus ant riešutų sviesto), tiek kaip gana egzotiškas pagardas prie paukštienos. O jei gamindami pridėsite dar ir žiupsnelį geriausių linkėjimų ir saują šviesių minčių – stiklainėlis džemo taps nuostabiausia kalėdine dovana artimiesiems.

Reikės:

  • 4 apelsinų
  • 2 citrinų
  • 2 obuolių
  • 350–400g cukraus
  • 1 šaukštelio cinamono (nebūtinai)
  • 300–400 ml vandens
Apelsinų džemas

Iš šio kiekio išeina trys 500 ml stiklainiukai džemo. Džemo spalva – nuostabi skaisčiai geltona, tačiau jei gamindami įdėsite cinamono, ji įgis gintarinio atspalvio. Gamybos laikas – apie valandą.

Gaminimas:

Vaisius nuplauname ir supjaustome nedideliais gabalėliais: obuolius, 2 apelsinus, 1 citriną nulupame, išimame sėklytes ir susmulkiname. Likusius apelsinus ir citriną supjaustome kartu su žievele, kuri džemui suteiks šiek tiek kartumo. Vis dėlto, jei norisi švelnesnio skonio, nulupame visus citrusinius vaisius.

Apelsinų džemas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)