Skirtingi Lietuvos regionai šaltibarščius ruošia vis skirtingais būdais. Štai mano mama gamina žemaitišką šaltibarščių variantą ir visada į šaltibarščius pila pieno. Pripažinsiu, kad daugelis draugų nustemba sužinoję, kad kefyras maišomas su pienu. „Pienas? Pirmą kartą girdžiu, kad į šaltibarščius pilamas pienas“, – yra sakęs jau ne vienas.

Žemaitiški šaltibarščiai

Tad žingsnis po žingsnio įamžinau, kaip mama juos ruošia. Išmėginkite.

Žemaitiškų šaltibarščių receptas:

  • 2 litrai kefyro
  • 1 litras pienas
  • 6 agurkėliai
  • 0,7 litro marinuotų burokėlių obuolių sultyse
  • 200 g svogūnų laiškų
  • 100 g krapų
  • 5 kiaušinių
  • druskos pagal skonį


Pagal šį ingredientų kiekį, šaltibarščių užteks aštuoniems žmonėms.

Žemaitiški šaltibarščiai
Žemaitiški šaltibarščiai

Agurkus supjaustome, sudedame burokėlius, supilame kefyrą ir pieną, kiaušinius pasmulkiname ir pagardiname šaltibarščius.

Žemaitiški šaltibarščiai
Žemaitiški šaltibarščiai
Žemaitiški šaltibarščiai

Pjaustytus svogūnus pateikiame atskirai nuo šaltibarščių, kadangi šeimoje ne visi mėgsta šaltibarščius su svogūnais, tad jų įsidėti gali kiekvienas pagal poreikį.

Žemaitiški šaltibarščiai
Žemaitiški šaltibarščiai

Skanaus.

Žemaitiški šaltibarščiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt