Ema pasakoja, kad taip ruošti vištieną jai patinka susirinkus draugų kompanijai. Pastebėjo, kad šitokie vištienos sparneliai labai patinkair vaikams. Taip pat – kai norisi kažko greito ir skanaus.

„Tai puikus sprendimas, kas mėgsta traškius vištienos sparnelius iš greito maisto restoranų, nes pagal šį receptą juos galima pasigaminti sveikiau, be jokio perteklinio aliejaus“, – pastebi recepto autorė.

Mergina pataria vištienos sparnelius naudoti panašaus dydžio, kad kepimo metu visi keptų tolygiai. Puikiai pavyksta, kai naudojamos tik sparnelių dalys: peteliai ar vidurinės sparnelių dalys.

Traškūs vištienos sparneliai

Reikės:

Vištienos sparnelių – 1 kg
Panko džiūvėsėlių – 1 stiklinės
Miltų – ½ stiklinės
Kiaušinių – 2 vnt.
Vištienos prieskonių – pagal skonį
Aštrių maltos paprikos miltelių – pagal skonį
Aliejaus 1–-2 šaukštų.

Paruošimas:

1. Vištienos sparnelius sudedame į dubenį, užpilame aliejumi, sudedame vištienos prieskonius ir aštrios paprikos miltelius. Viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis bent 30 min.

2. Į atskirus indus supilame miltus, panko džiūvėsėlius. Atskirai išplakame kiaušinius.

3. Pasimarinavusią vištieną apvoliojame miltuose, tada – kiaušinio plakinyje ir galiausiai – panko džiūvėsėliuose. Tokiu būdu pasiruošiame visus vištienos sparniukus.

4. Paruoštus sparnelius dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame apie 20 min. 190 laipsnių temperatūroje. Kepimui įpusėjus apverčiame. Jei neturite karšto oro gruzdintuvės, galite vištienos sparnelius kepti įkaitintame aliejuje.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją