Jei ieškote pyrago, torto recepto, jei stinga idėjų, apsilankykite Neringos tinklaraštyje. Estijoje gyvenanti moteris itin mėgsta eksperimentus ir vis stengiasi išbandyti kažką naujo. Saldūs kepiniai – ypatinga Neringos aistra. Tinklaraštininkė neslepia, kad kartais naujo gaminio idėją diktuoja vienas vienintelis produktas.

„Kai praeitą savaitę nusipirkau rikotos sūrio, dar nežinojau ką gaminsiu. O po kelių dienų nusprendžiau iškepti tartą. O kad nebūtų nuobodi, sumąsčiau pažaisti su tešla“, – idėjos gimimą pasakoja Lindman.

Prieš kurį laiką Neringa jau dalijosi panašios tartos receptu, tik jos raštas ir įdarai buvo kitokie. Apie tai rašiau ir „Delfi Maistas“ rubrikoje. Skaitykite čia: Kosminį pyragą iškepusi Neringa: jį pagaminti taip paprasta, o sužavėti bus visi.

„Lengva pagaminti ir gražu“, – tikina Neringa ir dalijasi naujojo pyrago receptu.

Tarta su rikotos sūriu ir džemu

Pagrindui (26 cm skersmens) reikia:
• 120 g sviesto
• 85 g cukraus
• žiupsnelis druskos
• 1 kiaušinis
• 240 g miltų
• vanilės pastos arba vanilinio cukraus

Įdarams reikia:

• 250 g ricotta sūrio
• 2 v.š. su kaupu cukraus
• 1 a.š. vanilinio cukraus
• 1 kiaušinis + 1 trynys (L dydžio)

• Pomidorų su apelsinais ir čili ar kitokio džemo

Gaminimas

* Tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestą išsukti su druska, cukrumi, įmušti kiaušinį, išmaišyti iki vientisos masės. Dalimis įsijoti miltus, greitai užminkyti minkštą, nelimpančią prie rankų tešlą.
* Atšaldyti apie 30 minučių (nebūtina).
* Ricotą išmaišyti su cukrumi bei kiaušiniais iki vientisos masės.
* Tešlą padalinti į 2 nevienodas dalis. Iš maždaug 3/4 tešlos kepimo formoje rankomis formuoti pagrindą.
* Iš likusios iškočioti 7-ias virveles, kurias prilipdome prie pagrindo: iš vienos daryti apskritimą vidury, o kitas juosteles lipdyti nuo jo į šalis – kaip spindulius.

* Į gautus griovelius pakaitomis dėti ricotos bei pomidorų (ar kitokio) džemo įdarus. Ant džemo Neringa dar užbarstė skaldytų riešutų.

* Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
* Atvėsinti ir mėgautis.

Pastabos:

* Kaip Neringa gamino pomidorų džemą, galima paskaityti čia: Pomidorų uogienę Neringa naudoja ir kepdama pyragus: labai paprasta, o skonis – fantastiškas

* „Pomidorų džemą galima keisti bet kokiu mėgiamu džemu, o norint pikantiškumo – įdėti šiek tiek čili prieskonių. Aš rinkčiausi abrikosų džemą, bet ir su obuoliene labai gerai. Vienu žodžiu, galima fantazuoti į valias“, – sako Neringa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)