Porų sriuba su malta mėsa

  • 500 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną)
  • 3 bulvės
  • 2 morkos
  • 2 poro stiebai
  • 125 ml grietinės
  • žiupsnelis malto muskato
  • 1 česnako
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų pipirų
  • 1 l vištienos sultinio
  • aliejaus kepimui


Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname maltą mėsą. Pagardiname druska bei pipirais. Sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą.

Į keptuvę dedame pjaustytus žiedais poro stiebus, smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas. Kepinti apie 5 min., kol daržovės suminkštės. Sudedame į puodą. Į puodą dedame ir nedideliais kubeliais pjaustytas bulves, supilti sultinį ir užverdame. Verdame 15-50 min.

Sudedame grietinę, muskato riešutą, pagardiname druska bei pipirais ir gerai išmaišome.

Skanaus.

Porų sriuba su malta mėsa