„Paštetą gaminu jau daug metų, todėl drąsiai galiu teigti, kad namuose ruoštas yra daug gardesnis nei pirktinis. Ir visai nebūtina laukti ypatingų progų – tiesiog užsimanai ir pasigamini, juolab, kad jį paruošti nesudėtinga ir gana greita“, – pasakoja vilnietė.

Paštetui gaminti A. Zemenskienė dažniausiai renkasi vištienos kepenėles. Toks paštetas lyginant su gaminamu iš kiaulienos yra švelnesnio skonio, todėl jį su malonumu valgo ir tinklaraštininkės anūkai.

O kad būtų dar skaniau, Audronė gamindama paštetą eksperimentuoja su ingredientais.

„Vištienos kepenėlių paštetą esu gaminusi su obuoliais, džiovintomis spanguolėmis, tradicinį be jokių pagardų, o šįsyk gaminau su morkomis ir tai labai pasiteisino – paštetas išėjo labai gardus“, – džiaugiasi receptų kūrėja.

Gaminant paštetą Audronė visada pila grietinėlės – ši ne tik suteikia skonio, bet ir pagal jos kiekį galima reguliuoti pašteto konsistenciją.

„Jei norite tvirtesnio pašteto, grietinėlės pilkite labai nedaug, o jei norite tepamos tekstūros, grietinėlės reikės daugiau. Čia jau kiekvienam pagal skonį“, – pataria.

Taip pat tinklaraštininkė pataria ant paruošto pašteto užpilti truputį tirpinto sviesto – kad paštetas nedžiūtų. Nors, juokiasi pašnekovė, jos šeimoje paštetas ilgai neužsibūna – vyrui jis taip patinka, kad kabina šaukštais.

„Paštetas puikiai tinka ant skrebučio, trapučio, duonos riekelės, galima įdaryti krepšelius su paštetu ir, pavyzdžiui, spanguolių ar bruknių uogiene – tai puikus derinys. O kokie gardūs lietiniai blyneliai su pašteto įdaru – tiesiog apsivalgymas!“, – rekomendacijas dalija tinklaraštininkė ir kviečia patiems tuo įsitikinti.
Krepšeliai su paštetu ir spanguolių uogiene

Gardusis vištienos kepenėlių paštetas

Reikės:

600 g vištienos kepenėlių (jau sutvarkytų),
100 g sviesto,
150 ml grietinėlės (30 proc.),
1–2 morkų,
1 svogūno,
2–3 skiltelių česnako,
čiobrelio (naudojau džiovintą),
druskos pagal skonį,
šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga:

* Kepenėles supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūną ir česnaką susmulkinti, morką sutarkuoti burokine trintuve.
* Keptuvėje ant šlakelio aliejaus ir sviesto pakepinti svogūnus, česnaką ir morkas.
* Daržovėms apkepus sudėti kepenėles, pagardinti prieskoniais ir pamaišant viską kartu pakepinti apie 7 minutes. Kepenėlių nereikia perkepti! Keptuvės turinį palikti kiek atvėsti.
Apkeptas kepenėles sudėti į smulkintuvą, supilti grietinėlę ir sutrinti iki vientisos masės.
Štai ir viskas. Paštetas pagamintas, beliko sudėti į dubenėlius ar formeles ir laikyti šaldytuve.

P.S. ant paruošto pašteto galite užpilti tirpinto sviesto, kad paštetas nedžiūtų.
Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją