Paštetas

Paštetas

Žąsų arba ančių kepenėlių paštetas (pranc. Foie gras) – delikatesas, gaminamas pagal unikalią receptūrą iš žąsų arba ančių kepenėlių. Paukščiai paprastai peršeriami (pranc. gavage) 2–4 savaites prieš skerdimą kasdien 2–4 kartus kišant metalinį vamzdį į gerklę, tiekiant daugiau pašaro, nei gyvūnas sulestų natūraliai.

Žvalgantis po istorinę Lietuvos virtuvę: lietuvišku būdu kepto triušio receptas (9)

Senosios Lietuvos gastronomijos tradicijos pamažu grįžta ne tik į restoranų, bet ir namų virtuves. Prekybininkų teigimu, ant lietuvių stalo išties...

„Iki“ darbuotojų valgyklos vadovė iš pasaulio kulinarijos olimpiados parsivežė bronzą (4)

Patiekalų kokybę iš esmės lemia produktų šviežumas, o jų gamyba ir pateikimas jau priklauso nuo fantazijos ir įgūdžių, įsitikinusi prekybos...

Istorinėje Vilniaus vietoje – patirtis gomuriui už 5000 eurų: tai, kas įvyksta tarp šių sienų, liks mūruose (152)

Viešbutyje „ Pacai “ naujai atidarytas restoranas „Muros“, kuris pakeitė prieš tai buvusius – „Nineteen18“ ir „14Horses“, bandys...

Su bičiuliais gurmaniškai gimtadienį atšventęs Saugirdas Vaitulionis: nė už ką nenorėčiau vėl būti 20-ies (182)

„Nė už ką nenorėčiau grįžti į savo 20-uosius gyvenimo metus. Dabar yra mano laikas“, – įsitikinęs komunikacijos specialistas Saugirdas...

Prancūzų meilė maistui ir etiketui

Prancūzai galbūt ir išrado meilės meną, bet už kulinarijos meną jie turi būti dėkingi italams. Manoma, kad XVI amžiuje šalį užplūdę italų...

1 2 3 4 5 6 7
|Populiariausi straipsniai ir video