„Tai puiki galimybė mūsų šaliai ir patiems broliams. Lietuva yra nuostabi šalis, manau, jiems ten patiks“, – mirktelėjęs akį šypsojosi Jonas Valančiūnas.

„Lietuvoje žaidžiamas aukšto lygio krepšinis, bus įdomu pamatyti, kaip Ballams seksis Prienų komandoje“, – pridūrė J. Valančiūnas.

Aukštaūgis iš Lietuvos nemano, kad broliams iš Los Andželo gali kilti sunkumų naujoje vietoje.

Jonas prisiminė savo profesionalios karjeros pradžią Lietuvoje, aukšaūgis taip pat 16-os metų debiutavo LKL.

„Krepšinis visur yra krepšinis, tiek Amerikoje, tiek Lietuvoje. Tai yra maža šalis, tačiau galime pasigirti puikiomis krepšinio tradicijomis. Turime daug puikių žaidėjų, Lietuvos krepšinio mokykla yra tikrai stipri. Tad broliams tai geras sprendimas“, – manė J. Valančiūnas.

„Nemanau, kad broliams gali kilti kažkokių sunkumų, Lietuvoje daug kas kalba angliškai, ypač jaunoji karta. Ten geras maistas, be to, tai saugi šalis“, – žurnalistams apie Lietuvą pasakojo J. Valančiūnas, pridūręs, kad tai „didelė ir svarbi naujiena“ jo šaliai.

Raptors center Jonas Valanciunas, of Lithuania, discusses LiAngelo and LaMelo Ball signing with Vytautas. JV said it was a great opportunity for the country and the Ball family. pic.twitter.com/8FKOcw6cBg— Law Murray 🎄🎁☃️ (@LawMurrayTheNU) December 12, 2017

Primename, kad prieniškiai į savo gretas prisiviliojo bene labiausiai Jungtinėse Amerikos Valstijose aptariamos krepšininkų šeimos atstovus: „Vytauto“ klube savo profesionalų karjeras pradės broliai LiAngelo ir LaMelo Ballai, kurių žingsnius socialiniuose tinkluose seka daugiau nei 5 milijonai gerbėjų.

„Vytautas“ su šiomis žvaigždėmis pasirašė sutartis iki šio sezono pabaigos. Amerikiečiai, kuriems pažadėta skirti daug žaidybinio laiko Baltijos krepšinio lygoje, į Lietuvą turėtų atvykti sausio mėnesį.

Lietuvos čempionate septintąją vietą užimančio klubo naujokai yra šių metų NBA naujokų biržoje antruoju šaukimu pasirinkto Lonzo Ballo jaunesnieji broliai, bet labiau nei Los Andželo „Lakers“ gynėjas juos garsina skandalingasis tėvas LaVaras, kuris ir inicijavo klubo Europoje paieškas.