Balandžio 7-ą d. Portlando „Rose Garden“ arenoje pasaulio jaunimo krepšinio žvaigždžių iki 19-os metų ir jaunesnių rinktinė žais draugiškas rungtynes su geriausių šio amžiaus amerikiečių ekipa (America's top senior high school players).

Pasaulio žvaigždžių rinktinei vadovauja Kanados jaunių nacionalinės komandos treneris Roy'us Rana. Jis po treniruotės pirmadienį gyrė abu lietuvius.

„Tauras ir Vytenis puikiai įsijungė į komandą“, - sakė R. Rana. - Sunku įvertinti bet kurio krepšininko tikrą meistriškumą vos po vienos dienos pratybų, bet abu lietuviai jaučiasi jaukiai ir jų žaidimas yra efektyvus. Aš manau, kad jie bus svarbi šios komandos dalis“.

T. Jogėla prisipažino, kad išsipildė jo svajonė patekti į „Hoop Summit“ žvaigždžių komandą.

„Aš prisimenu, kaip prieš trejus metus stebėjau rungtynes, kuriose žaidė tautietis Donatas Motiejūnas. Mano svajonė buvo dalyvauti  „Nike Hoop Summit” susitikime“, - teigė lietuvis. - Mūsų ekipoje yra gerų krepšininkų iš Europos, Kanados, Argentinos ir Kinijos. Todėl smagu būti drauge su jais vienoje komandoje ir žaisti kartu visą savaitę. Tai padės man tobulėti, kai grįšiu namo. Aš taip tikiuosi“.

V. Čižauskas patvirtino, kad yra patenkintas patekęs į komandą, bet sakė po pirmos dienos treniruočių turįs vieną problemą.

„Puiki patirtis treniruotis su šia komanda, bet buvo sunku, nes mes sekmadienį 17 valandų praleidome kelionėje lėktuvu“, - paaiškino V. Čižauskas. - Man bėgant vis trūko oro. Buvau maloniai nustebintas, kai mane pakvietė žaisti „Hoop Summit“ stovykloje. Apie tai svajojau. Buvau labai nustebęs, bet labai laimingas“.

V. Čižauskas buvo Lietuvos U-19 rinktinės, tapusios 2011 metų pasaulio čempione, narys. Tame turnyre Latvijoje jis vidutiniškai pelnė po 13 taškų, atkovojo po 5,7 kamuolio ir pirmavo planetos pirmenybėse pagal rezultatyvius perdavimus - 5,6 per vieną mačą.

V. Čižauskas puikiai pažįsta kitą „Hoop Summit“ komandos žaidėją iš Serbijos Aleksandrą Cvetkovičių, kuris pasaulio čempionate pelnė po 9 taškus, atkovojo po 7 kamuolius ir atliko po 4,6 rezultatyvius perdavimus. A. Cvetkovičius ir serbų rinktinė pasaulio čempionato finale pralaimėjo Lietuvai 67:85.

Įžaidėjas V. Čižauskas jau turi tarptautinio krepšinio patirties. Jis dalyvavo Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) stovykloje (NBA „Basketball Without Borders Camp“) ir 2008 metų „Nike Jordan Brand Classic Game“ renginyje Niujorke.

V. Čižauskas, kuris šiuo metu atstovauja Kauno „Baltų“ klubui (Kauno „Žalgiris“ paskolino gynėją kitai miesto ekipai) ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vidutiniškai pelno po 6,6 taško, atkovoja po 3,1 kamuolio ir atlieka po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

T. Jogėla tarptautinėje krepšinio arenoje pasirodė 2009 metais, kai padėjo Lietuvos U-16 rinktinei iškovoti Europos čempionato sidabro medalius. Tose varžybose puolėjas per 9 rungtynes vidutiniškai pelnė po 15,6 taško, atkovojo po 8,9 kamuolio (geriausias pirmenybių rezultatas) ir atliko po 1,9 rezultatyvaus perdavimo. Po tokio T. Jogėlos įspūdingo pasirodymo lietuvis buvo išrinktas geriausiu turnyro žaidėju, tapo geriausiu puolėju ir buvo išrinktas į simbolinį geriausių čempionato krepšininkų penketuką.

„Žalgirio“ puolėjas T. Jogėla šiuo metu yra paskolintas „Žalgirio-A. Sabonio krepšinio centro“ komandai ir Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionate per keturis sezonus jau sužaidė 130 rungtynių. 2011-12 metų NKL pirmenybėse T. Jogėla per 42 rungtynes aikštėje vidutiniškai praleido po 27,6 minutes, pelnė po 13,2 taško, atkovojo po 6,7 kamuolio ir atliko po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Tai bus jau 15-os „Nike Hoop Summit“ rungtynės. Ankstesniuose 14-oje susitikimų iškilo daugybė jaunų krepšinio talentų. Iki 2011 metų net 125 šio renginio dalyviai buvo pakviesti į NBA klubus. Tarpusavio dvikovų balansas kol kas yra 11:3 jaunųjų JAV krepšininkų naudai.

„Nike Hoop Summit 2012“ pasaulio žvaigždžių rinktinės sudėtis (numeris, pozicija, žaidėjas, ūgis, gimimo, metai, šalis):

4PGAleksandar Cvetkovič1751993Serbija
5PGLeo Westermann1971992Prancūzija
6SFTauras Jogėla1991993Lietuva
7SGMichal Michalak1961993Lenkija
8SFAndrew Wiggins1901995Kanada
9PGVytenis Čižauskas1891992Lietuva
10PFAnthony Bennett1981993Kanada
12PFDario Sarič2071994Kroatija
13CMarcos Delia2071992Argentina
14CPatson Siame2151993Zambija
15CWang Zhelin2131994Kinija

Vyriausiasis treneris: Roy Rana (Kanada, 2-ą kartą dalyvaują „Hoop Summit“);
Trenerio asistentas: Marin Sedlacek (Serbija, 12-ą kartą);
Fizinio rengimo treneris: Jay Bradley (JAV, 9-ą kartą).


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją