„Galime pasidžiaugti, kad baigėme komplektaciją. Džiaugiuosi, kad turime tai, ką norėjome. Turime krepšinio ikoną ir tai labai džiugina“, - sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Esu labai laimingas, kad pagaliau pavyko suderinti kontraktą. Gal kiek sumaišė Europos čempionatas, tačiau viskas baigėsi gerai. Mano, kaip vaiko, svajonė visada buvo žaisti „Žalgiryje“. Reikia įgauti sportinę formą ir tikiuosi, kad būsiu naudingas komandai“, - spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Finansinės sutarties sąlygos neatskleidžiamos, bet P. Motiejūnas sutiko, kad Š. Jasikevičius sutiko su mažesniu atlyginimu.

„Ar tai Šarūno labdara „Žalgiriui“? Pagal rinką galima taip sakyti. Na, gal ne labdara, bet jis sutiko padėti komandai. Tai bus impulsas pasitempti komandos administracijai, žaidėjams, Kauno savivaldybei ir Lietuvos Vyriausybei“, - teigė P. Motiejūnas.

Š. Jasikevičius neslėpė, kad daug kartų buvo viliojamas į Kauno klubą, tačiau iki šiol visos derybos buvo nesėkmingos.

„Nepavyko, kai su „Lietuvos rytu“ pasirašiau pirmą sutartį, nepavyko, kai išvykau į „Olimpiją“ ir nepavyko, kai čia dirbo ponas Romanovas. Žodžiu, daug kartų nepavyko“, - sakė Š. Jasikevičius.