Susitikimą geriau pradėjo vilniečiai, kurie kėlinio viduryje įgijo 5-ių taškų pranašumą (12:7), tačiau ketvirčio pabaigoje 5 taškus iš eilės pelnęs saboniukas Eimantas Stankevičius leido aikštės šeimininkams išsiveržti į priekį (17:16).

Antrame kėlinyje kova išsilygino ir nei vienai komandai nepavyko primesti savo žaidimo ritmo. Tačiau Š .Marčiulionio KA komanda, kurią į priekį vedė gynėjas Jokūbas Švambaris, antroje ketvirčio dalyje pelnė 4 taškus be atsako ir komandos išėjo ilsėtis marčiulioniukams pirmaujant 5 taškais (40:35).

Trečiame kėlinyje Andriaus Brusoko vadovaujami kauniečiai sustojo, o Gintaro Pociaus treniruojami vilniečiai pajuto savo žaidimą ir pradėjo didinti pranašumą. Likus dviems minutėms, po marčiulioniuko Karolio Lukošiūno dviejų baudos metimų, Š. Marčiulionio KA komanda susikrovė 18-os taškų pranašumą (58:40). Tačiau kauniečiai nepasidavė ir dar iki kėlinio pabaigos sumažino atsilikimą iki 12-os taškų (50:62).

Ketvirtame kėlinyje sužaidus 2 minutes po saboniuko Augusto Žilinsko tritaškio skirtumas jau sumažėjo iki 5-ių taškų (57:62). Po šalto dušo atsigavę vilniečiai vėl pradėjo rungtyniauti geriau ir žaidimas išsilygino. Viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis, kai likus vienai minutei komandas skyrė tik 3 taškai, tačiau Mykolo Dieninio prasiveržimas buvo nesėkmingas, o rezultatyvią ataką surengę marčiulioniukai įtvirtino savo pergalę (80:73).

Geriausi rungtynių epizodai: https://www.youtube.com/watch?v=BLRwGn6TWjY

„Pabaigoje pritrūko susikalbėjimo gynyboje, pritrūko aiškaus lyderio, kuris būtų „patraukęs“ į priekį“, - teigė Sabonio KC treneris A. Brusokas. - Trūko ir ramybės, kai kuriuose epizoduose per daug skubėjome, metimai neįkrito ir taip gavosi.“

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė J. Švambaris. Gynėjas per 36 minutes įmetė 26 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Karolis Lukošiūnas įmetė 12 taškų (9/9 baudos), o Nedas Matulionis ir Arnas Beručka - po 9.

„Nepasakyčiau, kad mes buvome stipresni paskutiniame kėlinyje, nes leidome varžovams „atlošti“ 16 taškų skirtumą ir buvo likę vos 2 taškai“, - sakė Š. Marčiulionio KA treneris G. Pocius. - Galima sakyti, jog pabaigoje kauniečiai buvo stipresni. Nežinau, kas nutiko. Gal mums pritrūko jėgų, gal nebesišypsojo sėkmė. Džiugu, kad pavyko pasiekti pergalę.“

Sabonio KC komandoje Mykolas Dieninis surinko 20 taškų ir po krepšiais sugriebė 14 kamuolių, o Andrius Vitkauskas, Arnoldas Januška ir Ervinas Staugaitis įmetė po 11 taškų.

„Padarėme keletą klaidų atlikdami perdavimus, o tokio lygio rungtynėse, tai sukuria pranašumą. Vilniečiai atsiplėšė 10 taškų skirtumu ir mums buvo sunku juos pasivyti ir vėl kautis dėl pergalės“, - po mačo kalbėjo aikštės šeimininkų treneris A. Brusokas.

10-ą pergalę Jaunių A čempionate iškovojusi Š. Marčiulionio KA komanda išliko pirmoje turnyro lentelės vietoje, o 2-ą nesėkmę patyrę kauniečiai nukrito į ketvirtą poziciją, tiesa, jie yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Kitas rungtynes vilniečiai žais vasario 3-ią dieną, kai namuose priims Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos atstovus, o Sabonio KC komanda sausio 27-ą dieną vyks į Šiaulius, kur grumsis su Antano Sireikos krepšinio akademijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją