„Savo kreipimesi prieš skrydį pilotai skelbė, jog jis sustiprins Lietuvos sūnų dvasią, įkvėpdamas juos naujiems žygiams. Simboliška, kad per visą šį 80 metų laikotarpį, be prisiminimų apie legendinį skrydį, vienu svarbiausių lietuvių tautos įkvėpimo ir dvasios stiprinimo šaltinių yra krepšinis. Dar labiau simboliška, kad būtent S. Darius yra laikomas lietuviško krepšinio pradininku“, – teigė organizatoriai.

Jau 10 kartą surengtame ambasados taurės turnyre šiemet varžėsi įvairios Amerikos ir Kanados lietuvių komandos, bendra Baltijos šalių diplomatų ekipa, taip pat JAV valstybės departamento komanda.

Turnyrą laimėjo Niujorko „Geležinio vilko“ komanda, finale po itin dramatiškos kovos ir pratęsimo rezultatu 40:34 įveikusi Toronto „Aušrą“. Pastarajai pergalių siekti padėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio audringai savo miesto atstovus palaikęs ir patarimus emocingai dalinęs NBA ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas Jonas Valančiūnas.

Rungtynes dėl trečios vietos laimėjo Baltimorės „Partizanų“ komandą, po ne mažiau dramatiškų rungtynių vos dviem taškais įveikusi Valstybės departamento krepšininkus.

Šiai išskirtinei progai skirtą ambasados taurės krepšinio turnyrą parėmė JAV lietuvių bendruomenė, Šarūno Marčiulionio vadovaujamas fondas „Krepšinio ateitis“ ir kiti rėmėjai, praneša URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

Jonas Valančiūnas su turnyro organizatoriais