Šių trijų italų klubų vadovai penktadienį susitiko su Italijos tautinio olimpinio komiteto (CONI) prezidentu Giovanni Malago ir Italijos krepšinio federacijos (FIP) vadovu Gianni Petrucci.

Po pokalbių buvo viešai paskelbta, kad „Grissin Bon“, „Dinamo“ ir „Dilomiti Energia“ toliau rungtyniaus Italijos „Serie A“ pirmenybėse, bet pasitrauks iš Europos taurės turnyro.

Šiuo metu FIBA, gąsdindama sankcijomis nacionalinėms rinktinėms, bando Europos taurę pasirinkusius klubu privilioti į naujai kuriamą Čempionų lygą.

Aštuonioms šalims – Europos čempionei Ispanijai, Serbijai, Juodkalnijai, Kroatijai, Makedonijai, Bosnijai ir Hercogovinai, Slovėnijai ir Rusijai – pranešta apie pašalinimą iš kitų metų Europos čempionato.

Likusios – Lietuva, Lenkija, Italija, Izraeliu, Turkija bei Graikija – sulaukė paskutinio įspėjimo priversti klubus nusisukti nuo Eurolygos organizacijos.

Kai kurios nacionalinės federacijos jau neatlaikė spaudimo: Serbija, Rusija, Lietuva ir Graikija suspendavo ECA pusę pasirinkusius klubus, Ispanija taip pat rekomenduoja tai padaryti ACB lygą.

Po metų konfliktas gali įsiliepsnoti dar labiau, kadangi tuomet FIBA jau taikysis į Eurolygos dalyvius, tarp kurių yra ir Kauno „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)