Į antrą etapą iškart pateko ir praėjusiame čempionate antrą ir trečią vietas užėmusios Baltarusijos komandos - Minsko „Horizont“ ir Gardino „Olimpia“.

Pirmame etape – reguliariame sezone – dalyvaus šešios ekipos: Minsko „Minsk-2006“, Borisovo „Berezina-RCOR“, Gardino „Viktorija“ (visos – Baltarusija), Talino „Eclex“ ir „Tallinna Ulikool“ (abi – Estija) bei Kijevo „Tim-Scuf“ (Ukraina). Iki kitų metų vasario jos tarpusavyje sužais po dvejas rungtynes. Į antrą etapą pateks 1-5 vietas užėmusios komandos.

Elito diviziono varžybose dalyvaus aštuonios komandos, suskirstytos į dvi grupes. Finalo ketverto turnyras bus rengiamas kitų metų balandžio 19-21 dienomis.

BWBL Garbės prezidentu tapo Baltarusijos krepšinio federacijos vadovas Viktoras Kamenkovas, čempionato vyriausiojo teisėjo pareigas ir toliau eis vilnietis Kęstutis Skerys.

Pirmos dvejos čempionato rungtynės spalio 20-ą vyks Minske ir Kijeve - Baltarusijos sostinėje susitiks „Berezina-RCOR“ ir „Minsk-2006“, o Ukrainos sostinėje žais „Tim-Scuf“ ir „Viktorija“ krepšininkės.

Praėjusiame BWBL čempionate dalyvavo 15 komandų. Čempione tapo Kauno „Viči-Aisčių“ komanda, kuri po praėjusio sezono dingo iš krepšinio žemėlapio.

„Labai gaila, kad BWBL komandų skaičius gerokai sumažėjo. Tarp čempionato dalyvių nebeliko Latvijos ekipų, o Lietuvai atstovaus vos viena komanda. Tai rodo, kad mūsų regione moterų krepšinis išgyvena ne pačius geriausius laikus“, - apgailestavo BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas. – Skaudžiausia, kad dar mažiau jaunųjų Lietuvos krepšininkių turės galimybių pasisemti tarptautinių varžybų patirties. Šį sezoną vienintelė „Kibirkšties-Viči-Iki“ komanda dalyvaus Europos taurės ir BWBL varžybose. Manau, kad virimas savo sultyse neigiamai atsilieps Lietuvos moterų krepšiniui“.

Lietuvos klubai BWBL čempionatą yra laimėję net 16 kartų, o po sykį čempionėmis yra tapusios Latvijos ir Baltarusijos komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)