Visas penkerias žaistas rungtynes laimėjusi „Olimpia“ komanda jau užsitikrino kelialapį į finalo ketverto turnyrą. „Kibirkštis-VIČI-IKI“ turi dvi pergales ir du pralaimėjimus.


Trečiadienį Vilniaus ekipai po 12 taškų pelnė Natasha Morris ir Vita Kuktienė, po 8 - Eglė Šniokaitė, Rima Valentienė ir Kristina Vengrytė. Kristina Alminaitė atkovojo 11, o Lina Pikčiūtė - 8 kamuolius.

Šįkart „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandai dėl ligos negalėjo padėti Mantė Kvederavičiūtė ir Indrė Dudėnaitė, o dėl peties traumos Greta Šniokaitė.

Nugalėtojoms 20 taškų pelnė Marija Popova, po 13 - Marija Filončik ir Liubovė Alioškina (12 atk. kam.).

Po antro ir trečio kėlinių rezultatas buvo lygus - 28:28 ir 46:46. 34-ą min. viešnios pirmavo 54:50, tačiau po trijų minučių aikštelės šeimininkės sugebėjo išlyginti rezultatą 58:58. Tai tritaškiu metimu padarė V. Kuktienė. Bet per likusias tris minutes vilnietės taškų nepelnė, o jų varžovės pataikė dvitaškį ir du baudos metimus.

Kitas BWBL čempionato rungtynes „Kibirkštis-Viči-Iki“ žais kovo 25-ą dieną namuose su Kijevo „Tim-Scuf“ (Ukraina) komanda, kuri iš trejų rungtynių laimėjo vienerias.

„Varžovės įmetė 62 taškus, tai gynyba buvo nebloga, tačiau pačios merginos nesugebėjo užpulti“, - po mačo teigė „Kibirkšties-VIČI-IKI“ komandos vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius. – Nesugebėjome pataikyti savo metimų, neįmetėme iš po krepšio, vidurio puolėjos vėl žaidė prastai. Po dviejų kėlinių varžovės turėjo tik tris pražangas, tai rodo, kad tik aplink tritaškio liniją visos lakstė. Gerai, kai pataikome tolimus metimus, tačiau šiandien jų nepataikėme ir buvo bėdų. Antroje dalyje pradėjome žaisti aktyviau, tačiau tas aktyvumas buvo toks, jog žaidėjos įsiveržia ir trenkiasi į varžoves. Atrodėme geriau nei paskutinėse Lietuvos čempionato rungtynėse, tačiau dar trūksta“.

A grupėje trečiadienį Minsko „Horizont“ (Baltarusija) svečiuose 56:50 įveikė Talino ECLEX (Estija) krepšininkes ir taip pat užsitikrino kelialapį į finalo ketverto varžybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją