Antrą iš keturių susitikimų Europos taurės P grupėje laimėjusio „Lietuvos ryto“ po dviejų savaičių laukia viešnagė Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) arenoje, o antrą etapą A. Petrovičiaus auklėtiniai užbaigs namų rungtynėmis su Zagrebo „Cedevita“ (Kroatija).

„Jei „Bešiktaš“ praleisime į priekį, dėl antro kelialapio į atkrintamas varžybas mums reikės konkuruoti su CAI ir „Cedevita“ komandomis. Manau, iš trijų ekipų mūsų dabartinės padėtis yra geriausia, paskutinį mačą žaisime namuose ir viską turėsime savo rankose“, – optimistiškai nusiteikęs buvo kroatas.

Pasak jo, „Lietuvos rytas“ jau ištvėrė sunkiausią sezono atkarpą, kuomet žaidė tris išvykos rungtynes iš eilės ir po ilgų kelionių praėjusią savaitę galiausiai patyrė visišką fiasko Saragosoje, kur buvo sutriuškintas šeimininkų 60:94.

„Toks jau tas mūsų tvarkaraštis. Man buvo labai sunku žiūrėti į savo žaidėjus Saragosoje, mačiau, kad kojos jų paprasčiausiai nebeklauso. O kai pagaliau gavome progą pailsėti, rezultatas buvo visiškai kitoks.

Daugiau tokių sudėtingų situacijų būti nebeturėtų, nes artimiausius du mėnesius VTB lygoje daugiausiai žaisime namuose, keliauti reikės kur kas mažiau. Be to, pirmaujame LKL, taigi, ir šiame turnyre mūsų pozicija dėkinga. Atlaikėme spaudimą ir dabar galime lengviau atsikvėpti. Tikiuosi, per artimiausius kelis mėnesius pavyks ir vėl užmegzti ryšį su savo aistruoliais“, – ištuštėjusias „Siemens arenos“ tribūnas iš naujo užpildyti vylėsi A. Petrovičius.

Specialisto teigimu, dėl dėkingos padėties visuose turnyruose klubui nebūtina karštligiškai skubėti ieškant pamainos graikui Andreasui Glyniadakiui, kurio sutartis antradienį buvo nutraukta. A. Petrovičiaus žodžiais, kol kas vilniečiai gali išsiversti ir rungtyniaudami žemesniu penketu kaip mače su CAI, tačiau atėjus atkrintamų varžybų stadijai komandai tikras vidurio puolėjas bus reikalingas.

„Jei rasime tikrai gerą žaidėją, pakviesime jį, bet neskubėsime. Vidurio puolėjo mums tikrai prireiks, kai prasidės VTB lygos ir LKL atkrintamos varžybos. Jei palygintume su Kauno „Žalgirio“ priekine linija, papildomos jėgos po krepšiu mums labai reikia. Esu beveik tikras, kad iki to laiko ji ir atsiras“, – ramus buvo „Lietuvos ryto“ strategas.

Tiesa, Europos taurės varžybas vilniečiai bet kokiu atveju turės užbaigti dabartine sudėtimi, kadangi terminas registruoti naujus žaidėjus šiame turnyre jau praėjo.

Tuo tarpu komentuodamas pergalę prieš ispanus, A. Petrovičius pirmiausia pasidžiaugė nepaisant varžovų ūgio pranašumo rezultatu 36:30 laimėta kova dėl atšokusių kamuolių.

„Prieš savaitę buvome sunkiai sužeisti, todėl buvo nelengva. Bet šiandien laimėjome kovą po lenta, turėjome pakankamai energijos, intensyvumo. Tik gailiuosi, kad užsidirbau techninę pražangą, kuri leido priešininkams priartėti. Tai buvo mano klaida. Kita vertus, galbūt jau kartojuosi, bet man pasirodė, kad teisėjavimas ir šiame mače nebuvo geras“, – dėstė treneris iš Kroatijos.

Jo tiesioginis oponentas Jose Luisas Abosas „Lietuvos ryto“ gretose išskyrė kartu 40 taškų pelniusius Martyną Gecevičių ir Renaldą Seibutį.

„Lyginant mačą šiandien ir prieš savaitę, didžiausias skirtumas buvo tas, kad šie du krepšininkai šįsyk puolė kur kas geriau. O mums varžovai nebeleido bėgti į greitas atakas, labai gerai gynėsi nuo mūsų aukštaūgių. Todėl panaikinti deficitą buvo labai sunku – „Lietuvos rytas“ kontroliavo šias rungtynes“, – pripažino ispanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)