Šiemet Vilniuje pradėjus statyti krepšinio piramidę, treneris stojo prie Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidžiančio „Perlas-MRU“ komandos vairo ir tai bus naujas puslapis jo karjeroje. Šį kartą dirbs A. Gronskis jau vyriausiojo trenerio pareigose.

Nors A. Gronskis yra vertinamas kaip labai geras skautas, tačiau nuo šio sezono tam laiko liks mažiau. Šiemet treneris pradeda darbą su jauna ir ambicinga „Perlo-MRU“ komanda.

Su treneriu kalbėta apie pasiruošimą sezonui, keliones, Europos vyrų krepšinio čempionatą ir talentus.

- Nuo 1996 metų tiek „Sakalų“ krepšinio klube, tiek „Lietuvos ryte“ dirbote trenerio asistentu. Šiemet stojate prie „Perlo–MRU“ komandos vairo, kaip vyriausiasis treneris. Dirbdamas šiuose klubuose atlikdavote daug skauto darbo. Kuo keisis darbo įpročiai būnant pagrindiniu komandos vairininku?

- Dabar mano darbas aišku skirsis nuo to, ką dariau „Lietuvos ryte“, ar „Sakaluose“, kadangi dabar sprendimus reikės priiminėti man pačiam, tiek rungtynėse, tiek treniruotėse. Dabar jau man reikės apdoroti medžiagą, kurią pateiks mano asistentai. Aišku, pats peržiūrinėsiu medžiagą vis tiek, kad po to su treneriais galėčiau diskutuoti.

- Nuo šių metų Vilniuje vėl statoma krepšinio piramidė, kokie tikslai keliami ateinantį sezoną „Perlo“ komandai, ar bus orientuojamasi į aukščiausius tikslus, ar labiau į žaidėjų ruošimą „Lietuvos rytui“?

- Manau, kad orientuosimės į viską, kadangi iš pralaiminčios komandos žaidėjai į aukštesnį lygį negali išeiti. Vienareikšmiai turime tikslą, kovoti dėl kiekvienos pergalės ir aišku duoti atsiskleisti jauniem žaidėjams.

- Kaip vyksta pasiruošimas ateinančiam sezonui? Ar jau maždaug dėliojatės viziją kaip atrodys komandos žaidimo braižas?

- Ruošiamės sezonui pakankamai ilgai, nuo pat rugpjūčio pradžios, taip pat turėjome išvyką į Kiniją, ten turėjom nemažai rungtynių. Pats braižas susidėlios artėjant sezonui, kadangi dabar turime labai daug žaidėjų. Dar iki dabar nesame visiškai „išsikristalizavę“, kas tikrai bus komandoje. Kadangi iki sezono lieka nebe taip daug laiko, tad pradėsim žiūrėti, kurie deriniai tinka kuriems žaidėjams ir tada jau po truputį išaiškės, kokie komandos žaidimo kontūrai bus sezono metu.

- Tarp jaunimo, garsėjate, kaip griežtas, bet teisingas treneris. Ar jau nauji jūsų auklėtiniai buvo supažindinti su jūsų disciplina?

- Tikiuosi suprato, kad kitaip neįmanoma ir tikiuosi, kad nelabai jau reaguoja į mano rėkimus.

- Vasaros pabaigoje važiavote į Kiniją, kaip vertinat pasirodymą turnyre ir pačią kelionę?

- Manau, kad buvo labai gera patirtis žaidėjams, susipažinome tarpusavyje, pasižiūrėjome ką jie gali, nes visos rungtynės buvo su vyrais. Todėl manau, kad jaunimui buvo gera patirtis.

- Ko pats tikitės iš ateinančio sezono?

- Aš tikiuosi, kad pavyks parodyti neblogą bendrą sezono rezultatą, kad žaisime kokybišką krepšinį ir kad kažkiek padėsiu jaunimui pakelti savo lygį ir jie galės kilti aukštyn pažaidę „Perlas–MRU“ komandoje.

- Ar jau matėte stipriai savo meistriškumu išsiskiriančių žaidėjų „Perlo“ komandoje?

- Kol kas aš manau, kad talentų nėra, tačiau yra daug gerai dirbančių vaikinų, kurie gali kažko pasiekti ateityje. Jei jie toliau taip dirbs, tai manau, darbas atneš savo vaisių.

- Šiuo metu vyksta Europos krepšinio čempionatas. Ar stebite? Kaip vertinate pralaimėjimą belgams? Ką laikote čempionato favoritais?

- Aišku skaudu, kad buvo toks pralaimėjimas, tačiau buvo sunku išlaikyti ir treneriams ir žaidėjams tą ritmą, kadangi pirmas dvi dienas žaidė sunkias rungtynes, tiek su Ukraina, tiek su Latvija. Jautėsi žaidėjų emocinis nuovargis ir galbūt to ir pritrūko rungtynėse. Manau viskas pasitaisys ir viskas bus gerai. Bendrai žiūrint į Europos čempionatą, tai kaip visada, daug netikėtumų, Serbai laimėjo prieš ispanus, kitas rungtynes turėjo sunkias, todėl kaip ir kiekvienas čempionatas kupinas netikėtumų. Lauksim pabaigos, žiūrėsime kas bus ir kas taps čempionais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją