1. Japonija. Žudantis taupumas

Išsinuomoti butą Tekančios saulės šalyje yra ne pigus malonumas, ypač užsieniečiui. Be užstato, draudimo ir kitų įnašų, Japonijoje tenka mokėti „rakto mokestį“ – privalomą dovaną nuomotojui už tai, kad jis pasirinko būtent jus. Tokia dovana prilygsta vieno ar dviejų mėnesių nuomos mokesčiui ir būna įtraukta į sutartį.

Tačiau galite nemažai sutaupyti, jei nuomai rasite butą, kuriame buvo įvykdyta žmogžudystė: tokie butai nuomojami už 30 proc. mažesnę kainą. Nekilnojamojo turto agentui informuoti apie smurtinės mirties faktą yra privaloma.

2. Didžioji Britanija. Siūlykite kainą, ponai

Jungtinėje Karalystėje nuomai skirto nekilnojamojo turto yra daug, tačiau gerų būstų už patrauklią kainą trūksta. Tai ypač aktualu didžiuosiuose miestuose, pavyzdžiui, Londone, Liverpulyje ir Mančesteryje. Norėdami išsinuomoti jums patinkantį namą ar butą, turite nusiųsti jo savininkui pranešimą ir pasiūlyti didesnę kainą nei nurodyta skelbime: galutinė nuomos kaina per tokius aukcionus dažnai padidėja kelis kartus. Tačiau kartais nuomininko charizma pakeri nuomotoją ir jis leidžia išsinuomoti būstą be aukciono.

3. Prancūzija. Laiškų rašymas

Norėdami išsinuomoti butą Prancūzijoje, turite surinkti įspūdingą pluoštą pažymų: dokumentus, patvirtinančius teisėtą atvykimą į šalį ir jūsų galimybes susimokėti už nuomą, nekilnojamojo turto agentūra prideda prie bylos kartu su jūsų nuotrauka. Išsirinkus butą, reikia parašyti nuomotojui motyvacinį laišką. Jame reikėtų paaiškinti, kodėl esate geresnis už kitus kandidatus ir kodėl jus suviliojo būtent šis būstas.

Tokios griežtos atrankos priežastis yra ta, kad nesąžiningus nuomininkus pagal Prancūzijos įstatymus labai sunku išvaryti į gatvę. Kartais tai gali užtrukti dvejus ar net trejus metus, o nuo lapkričio iki kovo mėnesio „išstumti žmogų į šaltį“ apskritai neleidžiama.

4. Australija. Suspėti per...

Australijoje potencialaus būsto apžiūra trunka vidutiniškai 15 minučių. Taip yra todėl, kad nuomotojai organizuoja apžiūras pagal sąrašą: tam tikrą dieną ir tam tikrą valandą sukviečiami visi tą patį būstą išsinuomoti norintys žmonės, kurie apžiūri objektą pagal eilę. Taigi laikas potencialaus būsto privalumams ir trūkumams įvertinti yra griežtai ribotas. Tada kandidatai turi užpildyti specialią popierinę formą, kurioje už kiekvieną punktą skiriami balai. Pavyzdžiui, turint vairuotojo pažymėjimą, suteikiama 40 balų, o turint sveikatos draudimą – 20 balų. Nuomotojas suveda rezultatus ir nusprendžia, kam išnuomoti būstą.

5. Kinija. Tikriname radiatorius

Nuomodamiesi butą Kinijoje, turėtumėte pasitikslinti, ar jame yra centrinis šildymas. Šalies pietuose, kur žiemos būna gana šiltos, centrinio šildymo nebūna, tačiau šiaurėje radiatoriai taip pat įrengti ne visur – jų priežiūra ir aptarnavimas yra brangus ir užimantis daug laiko.

Nuomininkas taip pat turės pasirašyti naują sutartį dėl interneto ir geriamojo vandens pristatymo. Naudoti maistui vandenį iš vietos vandentiekio nerekomenduojama.

6. Izraelis. Ieškome trūkumų

Norėdami sėkmingai išsinuomoti butą Tel Avive arba Haifoje, turėsite įvaldyti derybų meną. Nustatytų nuomos kainų šioje šalyje nebūna. Taigi apžiūrėdami nekilnojamąjį turtą, stenkitės įžvelgti kuo daugiau trūkumų: nuskilusį plytelių kampą, per mažą virtuvę ar gėlėtus tapetus, kurie jau seniai nebemadingi. Kartu būsimasis nuomininkas turėtų kuo daugiau girtis, kad nuomotojas jokiais būdais nenorėtų prarasti tokio puikaus nuomininko. Apsukriausiems nuomininkams pradinę nuomos kainą kartais pavyksta sumažinti net iki 35 proc.

7. Meksika. Kur rasti „aval“?

Norint greitai ir pigiai išsinuomoti butą Meksikoje, jums reikės „aval“ – garanto, kuriuo turėtų tapti miesto, kuriame nuomositės būstą, gyventojas. Toks būdas leidžia sutaupyti už tarptautines rezervacijos paslaugas ir pamatyti daugiau nuomos galimybių: ne visi namai ir butai patenka į viešą internetinę duomenų bazę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją