Aš čia dar niekada nesu buvęs, todėl man pačiam labai įdomu viską pamatyti, išbandyti ir apžiūrėti. Vienas geresnių dalykų – tik 12 minučių pėsčiomis nuo senamiesčio ir patenki į pagrindinį Malagos paplūdimį „La Malagueta“. Atvykome į tikrą kurortą – štai čia žmonės ateina ilsėtis. Malagoje paplūdimių yra ne vienas ir ne du, bet šis yra pats populiariausias bei mylimiausias, nes jis lengvai pasiekiamas.

Šis paplūdimys susideda iš skirtingų dalių: jei norite daugiau komforto, galima susimokėti už skėčius ir gultus, o jeigu ne, galima gultis taip, kaip mes įpratę Lietuvoje – tiesiai ant smėlio. Tiesa, palyginus su Palangos, šis apverktinas – pilkas, paliekantis dulkes, nėra labai malonus, bet minkštas.

Čia žmonių prifarširuota kaip liepos viduryje Palangoje – visi gulasi vienas prie kito. Aš visada kaip koks senelis noriu įspėti, kad Ispanijoje yra tikrai labai daug vagių ir jų knibždėte knibžda paplūdimio teritorijoje. Atėję akylai stebėkite savo turtą, kiekvieną vertingą daiktą paslėpkite.

Viena iš šito paplūdimio paslaugų – palapinė, kurioje profesionali masažistė atlieka masažus. Pavyzdžiui, 15 minučių masažas kainuoja 20 eurų, 25 minučių – 30 eurų.

Pasimėgavus saule ir vandens pramogomis, galima nerti į vakarinį senamiestį. Populiariausias restoranas Malagoje yra „El Pimpi“. Pirmiausia, jis garsėja ypatingai skaniu ispanišku maistu. Antra, restoranas atrodo įspūdingai, visiems atėjusiems pakerta kojas. Na, o svarbiausia priežastis – restoranas priklauso legendiniam aktoriui Antonio Banderasui.

Atvykęs į Malagą, soc. tinkluose iš savo sekėjų gavau šimtus žinučių ir rekomendacijų. Labiausiai visi kartojo tą patį – lankantis šiame mieste, privaloma pavalgyti „El Pimpi“. Visų pirma, tai yra ir užkandžių baras – žmonės čia susirenka valgyti pigiai, paprastai atsisėdę ant bačkučių. O mes keliaukime į prabangiąją zoną – restoraną.

Deja, jame vietos lengvai negausi – buvome išprašyti už durų stoti į eilę. Žmonės trokšta čia pavalgyti ir pamatyti legendinį aktorių gyvai – sklinda kalbos, kad šis ponas dažnai būna savo restorane.

Po 40 minučių laukimo vakarienė jau ant stalo. Užsisakiau krūvą užkandžių ir karštą patiekalą. Paklausęs, ką čia valgo pats restorano šeimininkas, gavau atsakymą, kad mėgstamiausias jo patiekalas yra jaučio žandas su bulvių koše ir padažu. Privalėjau įsitikinti, ar tikrai Antonio Banderaso skonis maistui yra geras.

Visus įspūdžius iš jaukiosios Malagos žiūrėkite naujausioje „Orijaus kelionės“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją