Vis dėlto niekas nenori į pasaulį žvelgt vien pro rožinius akinius, o išsaugodami anonimiškumą internete dažnai nepraleidžiame progos pasidalinti siaubais, patirtais kelionių metu. Štai kodėl visai smagu paskaityti, apie ką dažniausiai stengiamasi nutylėti

1. Kinijos vairavimo siaubai. Jei Kinijoje automobilis nutrenkia žmogų, avarijos kaltininkas privalo apmokėti nukentėjusiojo patirtas su gydymu susijusias išlaidas ir visą likusį gyvenimą spręsti bet kokias dėl avarijos ištinkančias nukentėjusiojo problemas, tačiau jei per avariją nukentėjęs asmuo žūsta, kaltininkui tereikia sumokėti kompensaciją artimiesiems.

2. Venecijos smarvė. Venecijos miesto romantiką griauna iš pagrindų čia tvyrantis nemalonus kvapas. Miesto kanalai labai nešvarūs, visur tvyro smarvė, kurios nustelbti nepadeda net ir daugybė Italijoje esančių rūkorių, visur aplink mėtančių nuorūkas.

3. Tualetinio popieriaus trūkumas Maroke. Jei vykstate į Maroką, visada pasiimkite tualetinio popieriaus: šioje šalyje tualetuose jo dažniausiai labai trūksta.

4. Australija paskendusi muselių debesyje. Šioje šalyje iš tikrųjų labai daug musių, besiveržiančių į burną, nosį ir net akis.

5. Peru – valkataujančių šunų namai. Kalbama, kad Pietų Amerikos šalyse valkataujantys šunys jau yra tapę norma. Tiesa, dauguma gatvėse sutinkamų šunų neatrodo susidomėję aplink esančiais žmonėmis. Vis dėlto kartais pasitaiko ir agresyvių variantų.

„Dirbau ten įgyvendinant projektą, taigi man dažnai tekdavo praeiti pro vieną iš nemalonesnių variantų. Šis šuo buvo neįtikėtinai agresyvus, aš net ėmiau nešiotis su savimi akmenis krepšyje. Jis sekdavo man iš paskos, šiepdavo dantis, urgzdavo, jam tekėdavo seilės, nors nemanau, kad jis sirgo pasiutlige. Žinoma, 100 proc. tikta būti negalėjau“, – ne pačiais maloniausiai įspūdžiais iš Peru dalijosi viena keliautoja.

6. Naujoji Zelandija – narkomanų rojus. Šioje šalyje narkotikų problema itin opi. Marihuanos rūkymas čia jau nebekelia beveik niekam nuostabos, nes kur kas didesnių rūpesčių kelia metamfetamino vartojimas.

7. Italiją dengia storas grafičių sluoksnis. „Prieš kelis mėnesius viešėjau Milane. Milžiniškos gamyklos, visur grafičiai, daugybė benamių žmonių, lūšnų miesteliai, kišenvagiai. Tiesa, čia pat ir didžiulės dizainerių parduotuvės. Akis bado neįtikėtini klasių skirtumai. Feisbuke pasidalinau tik katedros nuotrauka. Net ir ant Koliziejaus Romoje yra grafičių. Tiesiog siaubinga, ką žmonės padarė su šia vieta,“ – piktinosi keliautojas.

8. Pribloškiantis šveicarų nemandagumas. „Šveicarai, kuriuos ten sutikau, buvo labai nemandagūs. Gilinausi į viską, ką darau ar ką sakau, kad tik nepraleisčiau net ir menkiausios savo nemandagumo, negerumo, pasipūtimo apraiškos ar ko nors. Esu amerikietis, buvo devintas dešimtmetis, buvome apsirengę „United Colors of Benetton“ drabužius. Rimtai, nemėginau būti nemandagus, tačiau kiekviename žingsnyje su manimi buvo elgiamasi būtent taip“, – ne pačiais nuostabiausiais įspūdžiais dalijosi keliautojas.

„Iš viso tada aplankiau 9 šalis ir negaliu pasakyti nė vieno blogo žodžio apie kurią nors kitą šalį, išskyrus Šveicariją. Prancūzai? Nuostabūs, mandagūs, mieli. Paryžiečiai buvo šiek tiek Niujorko stiliaus pranašumą jaučiantys žmonės, bet vis tiek jie man pasirodė šaunūs. Vokiečiai – pasiturintys, mandagūs ir smagūs. Italai – tiesiog nenorėjau išvykti. Ispanija ir Portugalija – tas pats. Graikija – nepakartojama, žmonės su mumis elgėsi, lyg būtume jų šeimos nariai. Na, o Šveicarija – visai kitas reikalas”, – pasakojo amerikietis.

9. Brazilijos nešvarumai.Brazilija yra nešvari. Šiuo metu esu Rio de Žaneire. Ši šalis negalėjo būti pasirengusi olimpinėms žaidynėms, nes čia yra labai nešvaru. Srutos, tarša, šiukšlės, nusikaltimai, transporto judėjimas ir korupcija“, – ne pačiais geriausiais įspūdžiais dalijosi keliautojas.

„Kopti į Cukraus galvos kalną buvo smagu, ten gražu, tik suglumino tai, kad pakeliui teko matyti žmonių išmatų. Be to, vaizdą gadino didžiulė šiukšlių sala, plūduriuojanti šalia uosto ir judanti paplūdimių link. Tikra gėda, juk čia tiek potencialo, tačiau reikia įdėti daugiau pastangų, vien išvalyti nepakaks. Reikalingi reikšmingi infrastruktūros pokyčiai. Būtini ir žmonių elgesio pakeitimai. Vis dėlto puikiai leidžiame laiką. Kopakabana – iš tiesų graži vieta, muzika nuostabi, žmonės draugiški, vaizdai – pasakiški, Kristaus skulptūra įkvėpė, kainos nedidelės“, – įspūdžiais dalijosi Brazilijoje viešintis vyriškis.

10. Urugvajus – šiukšlintojų rojus. Malonesnė Argentinos ir Brazilijos pusseserė – slapta Pietų Amerikos šiukšlinimo sostinė.

„Visi paprasčiausiai meta lauk šiukšles ant šaligatvių ir niekas nerenka šunų išmatų. Dujos, kurios naudojamos automobiliuose, čia yra kitokios, todėl ore tvyro neįtikėtinas dvokas“, – skundėsi keliautojas.

11. JAV pasieniečiai – tikri nepraustaburniai. „Amerikiečių pasieniečiai elgiasi nemandagiai be jokios objektyvios priežasties. Nesvarbu, ar sieną žmogus kerta sausumos transportu, ar lėktuvu, atrodo, kad čia atvykėliai tiesiog nėra laukiami. Į JAV vykau daugybę kartų ir kiekvieną kartą būna taip pat. Šią kankynę tiesiog reikia ištverti, tai lyg pirmoji patirtis, o po to visa kelionė jau būna puiki“, – ne pačiais maloniausiais įspūdžiais dalijosi keliautojas.