Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi!

1. Vaterlu (Belgija)

Tai neįtikėtinai puikus turgus. Jis Vaterlu vyksta kiekvieną sekmadienio rytą prekybos centro „Carrefour“ automobilių stovėjimo aikštelėje. Beje, šis prekybos centras garsėja ne tik didele automobilių stovėjimo aikštele, bet ir geru greito maisto restoranu. Maždaug trys šimtai prekystalių tvarkingai išdėstyti kvadratu, tad visiškai nesunku apeiti visą turgų nepasimetant.

Nusižiūrėto prekiautojo vietą vėl nesunkiai rasite. Čia galima rasti originalių antikvarinių daiktų ir labiau šiuolaikinių kolekcionuojamų dalykų, tačiau saugokitės reprodukcijų. Kai galų gale vieną prekiautoją pavyko priversti pripažinti, kad jos parduodama (už astronominę kainą) dizainerio kurta rankinė yra klastotė, ji sušnabždėjo „Bet gera klastotė“ ir žymiai numetė kainą.

2. Turinas (Italija)

Turgus „Carmagnola“ yra už maždaug 20 minučių kelio į pietus nuo Turino. Čia jis vyksta kas antrą mėnesio sekmadienį (išskyrus rugpjūtį). Jei jau čia atvykote, būkite pasirengę sudėtingam žygiui – apie 250 prekystalių išdėstyti pagrindinėje aikštėje ir nuo gražiojo miesto centro nusidriekusiose vingiuotose gatvėse.

Be šiuolaikinių amatininkų, stovinčių už meniškais niekučiais nukrautų prekystalių, čia galima rasti ir gražių itališko stiklo dirbinių bei juvelyrikos, taip pat autentiškų antikvarinių daiktų, vertų tapti jūsų kolekcijos dalimi. Šiame turguje galima netgi aptikti su meile restauruotų motorolerių „Vespa“.

3. Kadakesas (Ispanija)

Šis blusų turgus įsikūręs į pietus nuo Kardedeu, į Barselonos pusę. Jis vyksta dideliame lauke šalia miesto pagrindinio parko ir dvelkia kaimo dvasia. Nors kai kurie prekeiviai siūlo savo prekes, išdėliotas ant prekystalių ar automobilių bagažinėse, kiti juos išdėlioja ant brezento, pakloto tiesiai ant žolės.

Čia galima rasti nemažai kaimiškų ispaniškų baldų, labai gražių stiklo dirbinių ir porceliano, taip pat puikią vėduoklių kolekciją. Tačiau jeigu karšta, būtinai su savimi pasiimkite didelį skėtį – čia nėra jokių šešėlių, tad karštis gali būti tiesiog kankinantis.

4. Milanas (Italija)

Turite priklausyti „vyturių kastai“, kad galėtumėte apsilankyti netoli Milano, Kormane, veikiančiame blusų turguje. Pirkėjų jis laukia kiekvieną sekmadienį nuo pusės aštuonių ryto, o baigiasi antrą popiet. Jeigu ieškote vertingo pirkinio ir turite patogius žygio batus, tarp pusantro šimto prekystalių tikrai rasite kažką verto jūsų dėmesio.

Šios vietos garsėja šilku – Kome pagaminama apie 80 procentų Europos šilko ir ši pramonės šaka čia gyvuoja jau nuo XIV amžiaus. Tad tarp namų apyvokos rakandų, žaislų, senų drabužių, sidabro ir stiklo gaminių tikrai rasite žavingų audinių.

5. Briuselis (Belgija)

Briuselio centre „Place du Jeu de Balle“ aikštėje turgus veikia kiekvieną dieną. Čia galite rasti visko, pradedant šlamštu, baigiant antikvariniais daiktais. Net ir vogtų daiktų. Kiekvieną dieną nuo septintos ryto iki pietų pirkėjų čia laukia apie du šimtai prekeivių.

Tai puiki vieta rasti daiktus, kurių niekada nežinojote norintis, ir dar už pribloškiamas kainas. Kai prekeiviai išsiskirstys, pasukite į vieną šalutinį keliuką iš „Rue Blaes“ į „Rue Haute“. Čia pirkėjų laukia daugybė antikvarinių daiktų ir rankdarbių krautuvėlių. Čia šiek tiek daugiau prašmatnumo, bet kainos puikios.

6. Alba (Italija)

Vienas didžiausių „atradimų“ – sandėlius primenantys turgūs Italijoje. Tai milžiniškos erdvės, kur paprasti žmonės atneša parduoti savo daiktus (Didžiojoje Britanijoje vyksta analogiški blusturgiai pavadinimu „car-boot“). Čia galima nusipirkti viską nuo visiškai įrengtų virtuvių ir baldų iki televizorių, pietų servisų, žaislų ir drabužių.
Blusų turgus

Kitaip tariant, jeigu norite apstatyti savo namus, čia rasite tikrai viską. Prekės kainuoja pakankamai pigiai ir kaina krenta dar 10 procentų, jeigu daiktas neparduodamas per mėnesį!

7. Barselona (Ispanija)

„Mercantic“ yra turgus po stogu, įsikūręs Barselonos priemiestyje. Jis dirba kasdien nuo pusės dešimtos ryto iki aštuntos vakaro (išskyrus pirmadienius, sekmadienio popietes ir rugpjūčio mėnesį). Tai puikus medžioklės plotas visiems, ieškantiems „deco“ ar „art nouveau“ stiliaus daiktų, taip pat tikrai puikių baldų, stiklo, sidabro ir porceliano dirbinių.

Daugiau informacijos: žiūrėkite barcelonaturisme.com; mercantic.com.

8. Madžorės ežeras (Italija)

Borgo D’Ale esantis turgus traukia savo puikia atmosfera, taip pat nuostabą keliančia ir įvairia antikvarinių ir kolekcionuojamų daiktų įvairove bei puikia vietos maisto kolekcija. Ant 350 prekystalių prekės išdėliojamos kiekvieno mėnesio trečią sekmadienį ir tikrai nedaug kas išeina tuščiomis iš šio triukšmingo, įdomaus ir itališkų prekių turtingo blusturgio.

9. Namiūras (Belgija)

Kartą per metus, liepos mėnesį, milžiniškame centre „Ciney Expo“ centre Ciney pakraštyje vyksta trijų dienų antikvarinių daiktų ir suvenyrų mugė. Centro viduje ir šalia jo pirkėjų laukia šimtai prekystalių su pribloškiančia gausybe prekių, pradedant kokybiškiausiais antikvariniais daiktais ir baigiant namų apyvokos rakandais.

Nors mugė vyksta kiek atokiau miesto, tačiau ten nuvykti išties verta.

10. Mirpua (Pietų Prancūzija)

Kai kurie nedideli Prancūzijos miesteliai ir gyvenvietės garsėja kaip kartą ar dukart per metus vykstančių didžiulių turgų vietos, kur visa bendruomenė susiburia prie prekystalių, kurių skaičius svyruoja nuo dviejų iki penkių šimtų. Tai labai panašu į „automobilių bagažinių blusturgį“, tačiau tarp prekių galima rasti ir originalių antikvarinių, ir solidžių kolekcijų vertų daiktų.

Čia galite rasti nuostabą keliančių dalykų. Šie turgūs vadinami „vide-greniers“ arba „garažų išpardavimai“. Auriac-sur-Vendinelle miestelyje toks turgus vyksta visą gegužės savaitgalį. Smagią atmosferą čia kuria profesionalūs prekiautojai ir amatininkai. Tikrai verta užsukti, jei jau esate netoliese.

Daugiau informacijos: žiūrėkite vide-greniers.org

Ir dar vienas - bonusui:

11. Lilis (Šiaurės Prancūzija)

Lilyje vyksta, ko gero, vienas didžiausių turgų Prancūzijoje. Jis vadinasi „La Braderie“ ir rengiamas pirmąjį rugsėjo savaitgalį. Ir šiuo atveju didelis – reiškia milžiniškas!

Šis turgus pritraukia apie milijoną lankytojų ir gali pasigirti apie du šimtus kilometrų nusidriekusiomis prekystalių eilėmis. Taigi, būkite pasiruošę ilgam žygiui!