Penktadienį Panevėžio senvagėje susibūrusius žvejus lepino šiltas ir saulėtas vasaros vakaras. Sudalyvauti šventėje panoro nemažas būrys žiūrovų, kuriuos, matyt, sugundė ir ore pasklidęs šviežios žuvienės aromatas. Vis dėlto, „Baltojo amūro“ šventė savo vardo nepateisino ir šiemet. Jau antrus metus iš eilės nė vienam meškeriotojui amūro sugauti nepavyko.

Kitokiais laimikiais žvejai taip pat negalėjo pasigirti. Po 3 valandas trukusių varžybų rezultatai kėlė tik šypseną. Didžiausios sugautos žuvies, 228 g svėrusio karoso, monstru pakrikštyti niekam neapsivertė liežuvis.

Nepaisant žuvų stygiaus, šventės organizatoriai visus susirinkusius lepino prizais ir vaišino žuviene. Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas įsteigė prizus jauniausiai žvejai ir jauniausiam žvejui. Jais tapo septynmetė Jogailė Pilkauskaitė ir aštuonmetis Mindaugas Levenauskas.

Departamentas įsteigė prizą ir seniausiam žvejui, tačiau apdovanojimų metu užsiregistravęs 81 metų žvejys Juozapas Kumštis prizo pasiimti neatvyko.

Nors šventės simboliu tapęs amūras pasiliko senvagės vandenyse, organizatoriai žada tradiciją tęsti ir kitais metais vėl sukviesti žvejus susikauti meškerėmis ir gerai praleisti laiką bičiulių būryje.