Visada po ranka turėkite vitamino C

Nors mokslininkai 100 proc. patikimo patvirtinimo, kad vitaminas C stiprina imunitetą, neturi, jis vis tik yra veiksmingas. Daugeliui šis vitaminas – pagrindinis ginklas kovoje su gripu ir kitomis ligomis, rašo „Men's Health”. Kai tik jaučiate, kad liga artinasi, nedelsdami išgerkite kelias askorbo rūgšties tabletes. Jei jūsų organizmo tonusas pakankamas, vitaminai „ištrauks“ jus iš liguistos būklės.

Venkite miego trūkumo

Siekdami pasirūpinti imunine sistema ir norėdami būti pasirengę gyvenimo kovai, kiekvieną dieną turite miegoti po 8-10 valandų. Amerikiečių mokslininkai atliko tyrimą, norėdami šią prielaidą patvirtinti arba paneigti. Paaiškėjo, kad tik po 6-7 val. per parą miegojusiems tiriamiesiems teko susidurti su 30 proc. tikimybe susirgti gripu siaučiant epidemijai, o štai tiems tyrimo dalyviams, kurie naktį miegojo po 8-10 val., rizika susirgti gripu siekė tik 17 proc.

Naudokite savitaigos techniką

Pasistenkite įtikinti save, kad niekada nesergate ir jums nebaisūs jokie virusai. Jei apie tai kalbėsite visiems aplinkiniams, neišvengiamai patikėsite ir patys ir, tikėtina, tokia prognozė išsipildys. Štai kodėl tavo bičiulis sveikuolis juokiasi iš jūsų, kai sėdite su nosinių krūva. Toks vaizdelis jam dar kartelį suteikia galimybę įsitikinti, kokia stipri jo sveikata.

Išmokite valdyti stresą

Nors nėra lengva tuo patikėti, daugelis ligų – psichosomatinės kilmės. Kitaip tariant, galite susirgti, jei patiriate nerimą. Siekdami šių nemalonumų išvengti, stenkitės nukreipti dėmesį nuo stresinių situacijų, pavyzdžiui, pasitelkdami sportą.

Tapkite švarių rankų maniakais

Siekdami sumažinti susirgimo tikimybę plaukite rankas kiekvieną kartą grįžę iš lauko. Jei turite baktericidinių higieninių servetėlių arba specialaus gelio, būtinai naudokite šias priemones, kai iš viešų erdvių grįžtate namo. Važiuojant viešuoju transportu staiga apėmė nenumaldomas noras pasikasyti akį? Stenkitės tai daryti išorine rankos dalimi – ten bakterijų kur kas mažiau nei ant pirštų galiukų.

Leiskite laiką treniruoklių salėje

Remiantis „Journal of Sport and Health“ atlikto tyrimo rezultatais, reguliarus mankštinimasis stiprina imuninę sistemą ir mažina tikimybę prisigaudyti kvėpavimo takų virusų. Jei per savaitę sportuosite tris ir daugiau kartų, kosčiojantys aplinkiniai ir jums pradės kelti juoką.

Jauskite, kada laikas mobilizuotis

Jei norite niekada nesirgti, turite įsiklausyti į savo organizmą ir vos tik pasireiškus pirmiesiems ligų požymiams iš karto imtis atitinkamų priemonių. Tiesa, kiekvienas žmogus į virusus ir bakterijas reaguoja vis kitaip. Pavyzdžiui, kai kuriems pakanka apsilankyti sporto salėje ir liga iš karto pasitraukia, o štai kitiems tenka vengti fizinių apkrovų, kai organizmas kovoja su negalavimais. Jei norite suprasti, koks elgesio modelis tinkamiausias būtent jums, išmokite girdėti savo kūną.