Pirmoji priežastis

Tu geriau miegosi. Primename: kai tu užmiegi, tavo kūno temperatūra po truputį krenta ir vėl pakyla prieš tau pabundant. Naktiniai drabužiai gali pakenkti šiam natūraliam svyravimui: dėl jų, kai kūno temperatūra nukrinta, tau darosi pernelyg karšta ir tu pradedi neramiai muistytis.

Antroji priežastis

Tu pagerinsi medžiagų apykaitą. 2014 metais mokslinis žurnalas „Diabetes“ pranešė: kai žmogus miega vėsioje patalpoje, organizmas gamina dvigubai daugiau rudojo riebalinio audinio (skirtingai nei baltasis, rudasis nepasiskirsto tavo pilve ir šonuose, o yra panaudojamas kūno sušildymui). Miegok taip, kaip mama pagimdė – vardan gerųjų riebalų.

Trečioji priežastis

Tu apsaugosi savo vyrišką pasididžiavimą. Urologai perspėja, kad užmiegant su apatiniais, padidėja rizika pasigauti kokią nors infekciją – ten pat, apatiniuose. Apatiniai drabužiai saugoja šilumą ir drėgmę, o tai idealios sąlygos daugintis bakterijoms. Dar pridėk trynimą ar odos suerzinimą – ir štai tau viską niežti.

Ketvirtoji priežastis

Tapsi artimesniu su ta, su kuria miegi. Švedijos mokslininkai tvirtina: kontaktas su oda (artimo žmogaus, žinoma) padidina hormono oksitocino gamybą, kuris ne tik sustiprina artumo su partneriu jausmą, bet ir kovoja su streso poveikiu.