4 porcijoms reikės:

2 baklažanų,
20 ml alyvuogių aliejaus,
600 g vištienos filė,
1 pundelis šviežio baziliko,
600 g pomidorų,
1 valg. šaukšt. sviesto,
ruskos ir pipirų pagal skonį.

1. Baklažanus nuplaukite, nupjaukite kotelį ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Pabarstykite druska ir palikite 5 min.

2. Baklažanų juosteles apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir padėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

3. Vištienos krūtinėlių filė nuplaukite, išmuškite ir supjaustykite tokio pat pločio juostelėmis kaip ir baklažanų riekelės. Pabarstykite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais. Dėkite pirmiausia baklažano riekelę, ant jos – vištieną ir susukite suktinuką, persmeikite jį mediniu dantų krapštuku.

4. Suktinukus kepinkite keptuvėje iš visų pusių 10 min. Iškepusius padėkite šiltai. 5. Baziliką nuplaukite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite į 4 dalis, pašalinant sėklas. Likusį minkštimą supjaustykite juostelėmis ir patroškinkite svieste. Baigiant troškinti, sudėkite baziliką, pagardinkite druska ir prieskoniais ir patiekite su suktinukais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)