4 porcijoms reikės:
· 500 gramų triušienos filė
· 200 gramų virtų tigrinių krevečių
· 100 gramų špinatų
· 400 bulvių
· Šakelės rozmarino
· Maistinės plėvelės
· Pagal skonį – druskos ir pipirų
Gaminimas:
Atplėškite didelį gabalą maistinės plėvelės. Toliau išvardyta tvarka ant jos dėkite vyniotinio sudedamąsias dalis: pirmasis sluoksnis – pipirais ir druska pagardinta triušienos filė, antrasis sluoksnis – virtos tigrinės krevetės, trečiasis sluoksnis – smulkinti špinatų lapai. Atsargiai susukite vyniotinį. Jį apvyniokite maistine plėvele, apriškite siūlu, kad neiširtų.
Puode užvirinkite vandenį, liepsną sumažinkite. Vyniotinį atsargiai įdėkite į vandenį, uždenkite ir virkite tris valandas. Kai iki vyniotinio išvirimo lieka maždaug 20 minučių, išvirkite bulvių – jos idealiausias garnyras prie šio patiekalo. Išvirtą vyniotinį ištraukite iš vandens, atsargiai nuimkite maistinę plėvelę ir supjaustykite griežinėliais. Patiekite su karštomis bulvėmis.
Skanaus!