Artėjant vienai smagiausių vasario švenčių – Užgavėnėms, iššniukštinėjome pramogų pasaulį ir suradome vieną geriausių blynų kepėjų Lietuvoje - grupės „69 danguje“ narę Ingridą Martinkėnaitę (34).
I.Martinkėnaitė, žurnalo „Mieste“ nuotr.

Blynai – tai mūsų šeimos savaitgalio maistas. Kai tik ateina šeštadienis ar sekmadienis, dukrai Marijai kepu blynus. Visi juos labai mėgstame“, – pasakoja Ingrida.

Anot pramogų pasaulio atstovės, nuo vaikystės blynais ją lepino mama.

„Puikiai pamenu, kaip prikepdavo kalną lietinių, dažniausiai valgydavau juos su spirgučių padažu“, – šypteli moteris ir priduria, kad dabar tokio riebaus pagardo nemėgsta.

Savo šeimai Ingrida kepa lietinius su įvairiais įdarais: kondensuoto pieno, lašišos, ikrų. I. Martinkėnaitė turi net nuosavą ikrų tiekėją, kurio produktus visada mielai vartoja visa jos šeima.

„Siūlau išsikepti kalną blynelių, o įdarus sudėti į atskiras lėkštutes. Tada kiekvienas galės pasirinkti, kuo pagardinti savo blynelį. Čia gali puikiai tikti lašiša, virti kiaušiniai, žalumynai, o gal ir tiesiog paprastas ištirpdytas ir pasūdytas sviestas“, – patirtimi dalijasi pašnekovė.

Jums reikės:

2 kiaušinių;
apie 200 gramų miltų;
pieno ir vandens (pagal skonį);
2 šaukštų aliejaus;
druskos (pagal skonį).

Iš visų ingredientų išmaišykite tešlą. Pieno ir vandens pilkite tiek, kad konsistencija būtų kaip skysto kefyro. Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje po dvi minutes iš abiejų pusių.

Įdaras pagal Ingridą

Jums reikės:
šaukšto grietinės;
100 gramų sūdytos lašišos;
saujos šviežių krapų;
saujos svogūnų laiškų;
kelių kiaušinių.

Sūdytą lašišą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, kietai išvirkite kiaušinius ir juos susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus. Viską serviruokite atskirose lėkštutėse, kad kiekvienas įsidėtų norimus ingredientus į savo blyną. Beje, prieš gardindami blyną įdaru, patepkite jį grietine.

Daugiau skaitykite naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

„Real“ dešimtame danguje: žvilgsniai į Kijevą, pagarba Kaunui ir linkėjimai Mačiuliui specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (7)

Madrido „Real“ krepšininkai užgaišo ketveriais metais ilgiau nei futbolininkai, kol...

Visiems teks apsispręsti: didesnė alga dabar ar didesnė pensija ateityje skaičiuoklė (379)

Jeigu Seimas priimtų Vyriausybės teikiamas mokesčių ir pensijų permainas, visų dirbančiųjų...

Naujausi reitingai: vieno iš kandidatų sprendimas gali situaciją pakeisti iš esmės (573)

Naujausių prezidentinių reitingų favoritų trejetuke ekonomistas Gitanas Nausėda vis dar tvirtai...

Po „Žalgirio“ smūgio – negailestinga kritika CSKA: pasakyti du žodžius? Itoudis vėl pratrūko (160)

„Pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Tai – apmaudu ir nemalonu. Bet atsilikti 20 taškų buvo...

Besiveržiančio ugnikalnio lava pasiekė vandenyną: gyventojams gresia naujas pavojus (1)

Apgadinusi keliasdešimt namų, lava iš Kilauėjos ugnikalnio pasiekė vandenyną. Dabar Havajų...

Kita, ne tokia blizgi, princo Harry ir Meghan Markle tuoktuvių pusė: kas liko už kadro

Tuo metu, kai ekranuose visas pasaulis užgniaužęs kvapą stebėjo princo Harry ir Meghan Markle...

Po dramatiško finišo atsikvėpęs Šaras: dabar visa Europa žino, kad „Žalgiris“ – aukščiausias lygis specialiai Krepšinis.lt iš Belgrado (323)

Šarūnas Jasikevičius didžiuojasi tuo, ką Kauno „Žalgiriui“ pavyko nuveikti tiek šį...

Švedų eksperimentas: tvirtina, kad rado būdą atpiginti elektromobilius (4)

Elektrifikuotas kelias Švedijoje – pirmasis toks visame pasaulyje, galintis įkrauti juo...

Siekiama į Lietuvą privilioti daugiau turistų iš Rusijos (33)

Sankt Peterburge bus pristatytos Lietuvos turizmo galimybės, siekiant sustiprinti Lietuvos kaip...

Ką pradėti daryti jau dabar, kad po 5 metų būtumėte laimingas ir sėkmingas (15)

Į šį klausimą yra daugiau nei šimtas atsakymų, mes atrinkome pačius populiariausius.