aA
Artėjant vienai smagiausių vasario švenčių – Užgavėnėms, iššniukštinėjome pramogų pasaulį ir suradome vieną geriausių blynų kepėjų Lietuvoje - grupės „69 danguje“ narę Ingridą Martinkėnaitę (34).
I.Martinkėnaitė, žurnalo „Mieste“ nuotr.

Blynai – tai mūsų šeimos savaitgalio maistas. Kai tik ateina šeštadienis ar sekmadienis, dukrai Marijai kepu blynus. Visi juos labai mėgstame“, – pasakoja Ingrida.

Anot pramogų pasaulio atstovės, nuo vaikystės blynais ją lepino mama.

„Puikiai pamenu, kaip prikepdavo kalną lietinių, dažniausiai valgydavau juos su spirgučių padažu“, – šypteli moteris ir priduria, kad dabar tokio riebaus pagardo nemėgsta.

Savo šeimai Ingrida kepa lietinius su įvairiais įdarais: kondensuoto pieno, lašišos, ikrų. I. Martinkėnaitė turi net nuosavą ikrų tiekėją, kurio produktus visada mielai vartoja visa jos šeima.

„Siūlau išsikepti kalną blynelių, o įdarus sudėti į atskiras lėkštutes. Tada kiekvienas galės pasirinkti, kuo pagardinti savo blynelį. Čia gali puikiai tikti lašiša, virti kiaušiniai, žalumynai, o gal ir tiesiog paprastas ištirpdytas ir pasūdytas sviestas“, – patirtimi dalijasi pašnekovė.

Jums reikės:

2 kiaušinių;
apie 200 gramų miltų;
pieno ir vandens (pagal skonį);
2 šaukštų aliejaus;
druskos (pagal skonį).

Iš visų ingredientų išmaišykite tešlą. Pieno ir vandens pilkite tiek, kad konsistencija būtų kaip skysto kefyro. Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje po dvi minutes iš abiejų pusių.

Įdaras pagal Ingridą

Jums reikės:
šaukšto grietinės;
100 gramų sūdytos lašišos;
saujos šviežių krapų;
saujos svogūnų laiškų;
kelių kiaušinių.

Sūdytą lašišą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, kietai išvirkite kiaušinius ir juos susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus. Viską serviruokite atskirose lėkštutėse, kad kiekvienas įsidėtų norimus ingredientus į savo blyną. Beje, prieš gardindami blyną įdaru, patepkite jį grietine.

Daugiau skaitykite naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Padėtis virsta nekontroliuojama: kasmet dėl antibiotikų miršta dešimtys tūkstančių pasveikti turėjusių žmonių (25)

Kiekvienais metais Europoje miršta 33 tūkstančiai žmonių dėl bakterinių infekcijų, kurių...

Lietuva – demografinėje duobėje: išgelbės tik darbo imigrantai? (155)

Mažėjantis Lietuvos gyventojų skaičius ir nesustojanti emigracija kelia vis daugiau klausimų,...

Praėjus metams po dingimo Argentinoje aptiktas povandeninis laivas

Argentiniečių povandeninis laivas, prieš metus sprogęs ir dingęs su 44 žmonių įgula,...

Pažadai nesutilpo į mokytojo piniginę: atlyginimų žirklės stulbina (2)

Geresnių laikų mokytojams dar teks palaukti. Iš prognozuoto iki 17 proc. atlyginimų šuolio...

Nobelio premijos laureatas: jau dabar pajutome skonį to, kas mūsų laukia. Gali tapti gerokai blogiau „kyla pavojus JAV demokratijai“ (137)

Garsusis ekonomistas Josephas Stiglitzas atkreipia dėmesį į tris realiausią grėsmę keliančius...

Lemiamos „Žalgirio“ atakos rebusas: kodėl viskas baigėsi plyta, o ne laisvutėlio Milaknio šūviu? pažymiai žaidėjams (109)

„Mes esame tikrai toli nuo savo potencialo, bet žaidžiame dėl pergalių su „Barcelona“,...

Romas Sadauskas-Kvietkevičius. Vaikamušių judėjimo aktyvistams: gavote tai, ko nusipelnėte (93)

Dar savaitė, kita ir Lietuvos miestai bei miesteliai pradės varžytuves, kieno įžiebta Kalėdų...

Neįtikėtinas rašytojos Colette gyvenimas: vyras vogė jos talentą, o ši keršijo romanais su jo 16-mečiu posūniu ir kitomis moterimis (1)

Netrukus kelionę po Lietuvos kino teatrus pradės juosta „Koletė“ – dar vienas svarbus...

Jauni Lietuvos gyventojai trykšta optimizmu – atlyginimus tikisi augsiant keleriopai (109)

Lietuvos jaunimas savo ateitį vertina optimistiškai: SEB banko atliktas 18–25 metų gyventojų...

Šeimos tradicija, virtusi spontanišku nuotykiu – kaip keliauti su vaikais ir neišprotėti? (7)

Vieniems šeimos tradicijos yra bendros šventės ar aktyvios veiklos, kitiems jos neatsiejamos nuo...