5 porcijos, vienoje porcijoje – 420 kalorijų
Pagaminsite per 70 minučių
Jums reikės:
• 5 gabalėlių kiaulienos (po 100 gramų)
• 150 gramų pievagrybių
• 1 svogūno
• Vieno valgomojo šaukšto miltų
• Vieno valgomojo šaukšto sviesto
• 100 ml raudonojo vyno
• 100 ml augalinio aliejaus
• 1 kiaušinio
• 1 valgomojo šaukšto maltų džiūvėsėlių
• 2 skiltelių česnako
• 1 arbatinio šaukštelio citrinų sulčių
• Druskos
• Maltų juodųjų pipirų
• Petražolių
Gaminimas
1. Česnaką ir svogūną nulupkite. Svogūną supjaustykite žiedais. Česnaką išspauskite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite svogūnus ir česnaką. Grybus nuplaukite, supjaustykite, suberkite į keptuvę, kur kepa svogūnai ir česnakai. Troškinkite apie 10 minučių.
2. Pasigaminkite padažą. Miltus sumaišykite su raudonuoju vynu ir citrinos sultimis, supilkite į keptuvę. Įpilkite stiklinę vandens. Paskaninkite druska bei pipirais, troškinkite apie 5 minutes.
3. Kiaulienos gabaliukus išmuškite, suteikdamos ovalią formą, paskaninkite druska bei pipirais. Išplakite kiaušinį. Mėsos gabalėlius apvoliokite miltuose , tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje – po 5 minutes iš abiejų pusių.
4. Kepsnelius sudėkite į lėkštę, apliekite grybų padu. Papuoškite petražolėmis.
Skanaus!