Reikės:

0,5 kg kepenėlių,
mėgiamų prieskonių (aš naudoju prieskonius vištienai arba kepsniams),
1-2 valg. šaukštų miltų,
aliejaus kepimui.

Iš šio kiekio gaunasi 2 geros porcijos arba 3 tiems, kas valgo „taupydami“.

Gaminimas:

Kepenėles nuplauti, jei reikia išpjauti nereikalingas dalis (tokie balti kaip stori siūlai, net nežinau kaip jie vadinasi, nors paskutiniu metu kepenėlės parduodamos „tvarkingos“, aš dažnai net nerandu ką reikėtų išpjauti), perpjauti per pusę, jei gabaliukai dideli, pabarstyti prieskoniais, palikti pasimarinuoti apie 0,5 val.

Įkaitinti keptuvę. Kepenėles apvolioti miltuose (aš miltuose išmaišau kepenėles) ir dėti į keptuvę. Ilgai kepti kepenėlių nereikia, nes bus labai sausos. Kiek laiko kepiau, nepasižiūrėjau, visą laiką „iš akies“ kepu.

Valgyti tinka su virtomis bulvėmis (makaronai visai netinka, teko kartą išbandyti, labai abejoju ir dėl ryžių, bet ko gero tai skonio ir įpratimo reikalas), keptais svogūnais, keptais obuoliais, o ypač tinka rauginti agurkai. Ne marinuoti, o būtent rauginti, ypač naminiai!

Skanaus!

P. S. Kepti obuoliai: obuolius nuplauti, odelę nulupti, vidurius išpjauti. Obuolį supjaustyti žiedeliais, apkepinti iš abiejų pusių keptuvėje su aliejumi. Ilgai kepti nereikia, tik kol truputį suminkštės, kad nesigautų košė – obuolio žiedeliai turi išlaikyti savo formą! Arba galima pjaustyti kubeliais, tuomet nebus baisu, jei kubeliais kiek susitrins.

Dar kartą skanaus!