Šešioms porcijoms:

600 g anties filė,
1/4 saliero gumbo,
1 morka,
3 svogūnai,
3 įvairių spalvų saldžiosios paprikos,
500 gramų pomidorų,
2 skiltelės česnako,
4 šaukštai baltojo sausojo vyno,
2 šaukštai aliejaus,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Anties filė nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais. Saliero šaknį ir morkas nuskuskite, nuplaukite. Salierą supjaustykite šiaudeliais, morką sutarkuokite per burokinę tarką. Svogūnus smulkiai supjaustykite.

2. Antienos filė įdėkite į kepimo plėvelę, sudėkite kartu salierus, trečdalį svogūnų ir kepkite 45 min.

3. Paprikas supjaustykite plačiomis juostelėmis, pomidorus pusei minutės sudėkite į verdantį vandenį, nulupkite žievelę. Paskui išimkite sėkleles, minkštimą supjaustykite gabalėliais. Česnako skilteles supjaustykite šiaudeliais.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame 7 min. kepkite likusius svogūnus, česnakus, morkas, ir paprikas. Tada sudėkite pomidorus, supilkite vyną, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite 10 min.

5. Anties filė supjaustykite stambiais gabalais ir pateikite su troškintomis daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)