6 porcijos
Jums reikės:
1 kg jautienos
800 g prinokusių pomidorų
3 svogūnų
3 česnako skiltelių
750 ml sauso baltojo vyno
2 šaukštai Dižono garstyčių
3-5 šaukštų aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Žolelių ryšeliui:
5 petražolės vytelių
4 čiobrelio vytelių
2 nedidelių peletrūno vytelių
1 lauro lapo
Mėsą supjaustyti kubeliais, nusausinti, pabarstyti druska ir pipirais. Nulupti pomidorų odelę, svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką – pusiau. Surišti žolelių ryšelį. 2 šaukštuose aliejaus nedidelėmis porcijomis apkepinti jautieną po 5-6 min. Esant būtinybei įpilti daugiau aliejaus.
Paruoštą mėsą sudėti į lėkštę. Svarbu, kad mėsa neperkeptų. Pabaigus kepti, išpilti iš keptuvės visus riebalus, išskyrus šaukštą aliejaus, supilti vyną. Užvirti ir virinti maišant, kol turinys nesumažės du kartus, apie 10 minučių.
Sudėti garstyčias, kepintą mėsą, pomidorus, svogūnus, česnakus, žolelių ryšelį. Uždengti, sumažinti ugnį iki minimumo, virti 2 valandas. Tuomet išimti žoles, mėsą, padidinti ugnį iki maksimumo, virti dešimt minučių, padažą susmulkinti maisto smulkintuvu. Sudėti mėsą į padažą, pašildyti ir patiekti su paskrudinta balta duona.
Skanaus!