Jums reikės:
700 gramų jautienos išpjovos
1 raudonojo svogūno
Vienos citrinos sulčių
200 mililitrų kokosų pieno
200 mililitrų 9 proc. riebumo grietinėlės
1 arbatinio šaukštelio ciberžolės
2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
Druskos, pipirų
Darbo eiga:
Jautienos išplovą įtrinti druska ir pipirais, aplaistyti citrinos sultimis ir palikti marinuotis dešimčiai minučių.
Svogūną nuplauti, supjaustyti pusžiedžiais ir penkias minutes apkepti įkaitintame aliejuje. Į tą pačią keptuvę suberti ciberžolę, supilti kokoso pieną, grietinėlę ir 150 mililitrų vandens. Kaitinti, kol užvirs.
Į paruošą padažą dėti jautienos išpjovą ir uždengus dangčiu troškinti apie 10 minučių, kartais mėsą apverčiant. Po to mėsą įvynioti į kepimo foliją ir palikti 10 minučių. Padažą pavirti ant mažos ugnies.
Paruoštą mėsą supjaustyti griežinėliais, sudėti į lėkštę ir užpilti karštu padažu.
Skanaus