aA
Šie virtiniai (tariama „njokki di cuka") yra puikus naujoviškas pakaitalas gal kiek įgrisusiems makaronams ar varškėčiams. Moliūgo virtinių recepto tėvynė - Šiaurės Italija. Šių mažų skanėstų paslaptis yra orkaitėje keptas, o ne vandenyje virtas moliūgas. Iš vienos pusės tai suteikia ypatingą karamelės skonį, iš kitos pusės, patiekalo technologija reikalauja minimizuoti drėgmės, esančios daržovėje, kiekį. Tuomet reikia naudoti mažiau miltų, ir dėl to virtiniai čia tik išlošia.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

600 g nulupto ir išsėklinto oranžinio moliūgo;
200 g miltų;
1,5 šaukštelio druskos tešlai ir tiek pat vandeniui, kuriame virs virtiniai;
100 g parmezano;
šaukštelio džiovinto raudonėlio („oregano");
2-3 šaukštų tirpinto sviesto.

Atkreipkite dėmesį:

Dėl kepto moliūgo virtiniai yra lengvai salstelėjusio skonio.

Orkaitėje kepti moliūgai turi būti kuo sausesni, ir drėgmės turi būti kuo mažiau. Kitu atveju reikės daug miltų, o tada nukentės virtinių skonis. Jei moliūgas labai vandeningas, kepkite pilnai nesuvyniotą, kad išgaruotų drėgmės perteklius.

Ruošimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Moliūgą nulupkite ir išvalykite sėklas. Supjaustykite 2 cm storio riekėmis, suvyniokite į aliuminio foliją ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 valandą arba kol moliūgas visiškai suminkštės. Iškepusį visiškai ataušinkite ir sutrinkite bulvių trintuve.

Suberkite miltus ir pasūdykite. Tešlą išsukite šaukštu. Tešla gausis labai minkšta ir lipni, tačiau nedėkite daugiau miltų, nei nurodyta recepte, nes tuomet nukentės virtinių skonis. Užkaiskite vandenį virtiniams virti, pasūdykite. Kai vanduo užvirs, į vieną ranką paimkite šaukštelį, į kitą - šakutę.

Įrankius pamerkite į verdantį vandenį. Šaukšteliu atgnybkite kuo dailesnį ir apvalesnį gabalėlį tešlos, ir lengvai spaudžiant bei išilgai braukiant šakutės dantukais per jį, panardinkite abu įrankius su „gnocchi" į vandenį.

Virtinis turi lengvai nuslysti. Pakartokite su likusia tešla tuos pačius veiksmus. „Gnocchi" reikalauja šiek tiek įgudimo, tačiau į pabaigą virtiniai gausis vis dailesni ir dailesni. Kai visi virtiniai iškils į paviršių, virkite dar 2 minutes. Per tą laiką smulkia burokine tarka sutarkuokite parmezaną.

Išgriebkite virtinius kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite. Dėkite į lėkštes, pabarstykite raudonėliu, tarkuotu parmezanu, išmaišykite, kad sūris aptirptų. Apšlakstykite tirpintu sviestu. Patiekite dar karštus. Galite patiekti su pomidorų padažu.

Išeiga: 3 porcijos.

Itališki moliūgo virtiniai su parmezanu
© Jogos mityba
Jogos mityba
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (390)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (40)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (61)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (8)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sostinėje „eTransport“ automobilis aplamdė stovinčias mašinas ir apvirto (14)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Mindaugo g. apvirto pavėžėjimo įmonės „...

Keli faktai apie Marko Zuckerbergo santuoką ją paverčia išties keista: nuo neįprasto susitarimo iki dramos vestuvių dieną (2)


 „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir Priscilla Chan neabejotinai yra įtakingos...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (80)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (605)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (616)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (146)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...