Šie virtiniai (tariama „njokki di cuka") yra puikus naujoviškas pakaitalas gal kiek įgrisusiems makaronams ar varškėčiams. Moliūgo virtinių recepto tėvynė - Šiaurės Italija. Šių mažų skanėstų paslaptis yra orkaitėje keptas, o ne vandenyje virtas moliūgas. Iš vienos pusės tai suteikia ypatingą karamelės skonį, iš kitos pusės, patiekalo technologija reikalauja minimizuoti drėgmės, esančios daržovėje, kiekį. Tuomet reikia naudoti mažiau miltų, ir dėl to virtiniai čia tik išlošia.
© Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

600 g nulupto ir išsėklinto oranžinio moliūgo;
200 g miltų;
1,5 šaukštelio druskos tešlai ir tiek pat vandeniui, kuriame virs virtiniai;
100 g parmezano;
šaukštelio džiovinto raudonėlio („oregano");
2-3 šaukštų tirpinto sviesto.

Atkreipkite dėmesį:

Dėl kepto moliūgo virtiniai yra lengvai salstelėjusio skonio.

Orkaitėje kepti moliūgai turi būti kuo sausesni, ir drėgmės turi būti kuo mažiau. Kitu atveju reikės daug miltų, o tada nukentės virtinių skonis. Jei moliūgas labai vandeningas, kepkite pilnai nesuvyniotą, kad išgaruotų drėgmės perteklius.

Ruošimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Moliūgą nulupkite ir išvalykite sėklas. Supjaustykite 2 cm storio riekėmis, suvyniokite į aliuminio foliją ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 valandą arba kol moliūgas visiškai suminkštės. Iškepusį visiškai ataušinkite ir sutrinkite bulvių trintuve.

Suberkite miltus ir pasūdykite. Tešlą išsukite šaukštu. Tešla gausis labai minkšta ir lipni, tačiau nedėkite daugiau miltų, nei nurodyta recepte, nes tuomet nukentės virtinių skonis. Užkaiskite vandenį virtiniams virti, pasūdykite. Kai vanduo užvirs, į vieną ranką paimkite šaukštelį, į kitą - šakutę.

Įrankius pamerkite į verdantį vandenį. Šaukšteliu atgnybkite kuo dailesnį ir apvalesnį gabalėlį tešlos, ir lengvai spaudžiant bei išilgai braukiant šakutės dantukais per jį, panardinkite abu įrankius su „gnocchi" į vandenį.

Virtinis turi lengvai nuslysti. Pakartokite su likusia tešla tuos pačius veiksmus. „Gnocchi" reikalauja šiek tiek įgudimo, tačiau į pabaigą virtiniai gausis vis dailesni ir dailesni. Kai visi virtiniai iškils į paviršių, virkite dar 2 minutes. Per tą laiką smulkia burokine tarka sutarkuokite parmezaną.

Išgriebkite virtinius kiaurasamčiu, gerai nuvarvinkite. Dėkite į lėkštes, pabarstykite raudonėliu, tarkuotu parmezanu, išmaišykite, kad sūris aptirptų. Apšlakstykite tirpintu sviestu. Patiekite dar karštus. Galite patiekti su pomidorų padažu.

Išeiga: 3 porcijos.

Itališki moliūgo virtiniai su parmezanu
© Jogos mityba
Jogos mityba
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Žudikų ir prievartautojų gauja, kuriai pakluso ne tik kaliniai, bet ir kalėjimo prižiūrėtojai (1)

Lietuvos kalėjimų sistemoje – precedento neturintis skandalas: į nusikalstamą susivienijimą...

Savaitės orai: bus labai tvanku (15)

Pirmadienio dieną Lietuvoje bus nepastoviai debesuota. Daugelyje pietinių ir rytinių rajonų...

Keturių mažamečių mama kaimu grožisi valydama kaminą (69)

Vaikštome su Daiva Mikelioniene jos šeimos sodyboje Verstaminų kaime. Apžiūrėti visam turtui...

Urbonaitė: frakcijų koalicijos devalvuoja partijų vaidmenį (2)

Ramūno Karbauskio žodžiai, kad jo vadovaujama sąjunga niekada nebus koalicijose su partijomis,...

Turime dvi problemas – emigraciją į užsienį ir emigraciją į Vilnių (385)

Pusiaukelėje tarp Vilniaus ir Rygos įsikūrusio Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje...

Viena karalienės Elžbietos II gyvenimo diena: atrodo, kad beveik nieko neveikia, bet iš tiesų neturi nė vienos laisvos minutėlės

Didžiosios Britanijos monarchės Elžbietos II dienos iš tiesų įtemptos ir itin kruopščiai...

Nicko Cave'o koncertas „Positivus“ festivalyje: pravirkdyta publika, roko manifestas ir neįprastas dėmesys fanams (2)

Šių metų „ Positivus “ festivalis stebino įspūdingais pasaulinio garso vardais ir...

Už Atlanto žalgirietis Daviesas – rezultatyvus ir naudingas draugiškame turnyre (10)

Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas savaitgalį pradėjo kovas draugiškame...

Kodėl gelsta lysvėse augančių agurkų lapai

Pačių užsiauginti agurkai visada atrodo skanesni. Tik prieš sulaukiant savo agurkų derliaus,...

Genialus triukas: kaip sužinoti, ar namie nebuvo išjungta elektra

Gyvenime pasitaiko smulkių nemalonumų. Pavyzdžiui, netikėtai dingsta elektra . Kartkartėmis taip...