Jums reikės:

· 1,5-2 kilogramų svorio viščiuko
· 5-6 raudonųjų svogūnų
· 700 gramų pomidorų
· 1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
· 1 vidutinio dydžio morkos
· 3-4 skiltelių česnako
· Kelių šakelių kalendros
· Kelių šakelių baziliko
· Augalinio aliejaus
· 1-2 lauro lapų
· Po 0,5 arbatinio šaukštelio aštraus raudonojo pipiro ir maltų juodųjų pipirų
· Druskos

Gaminimas

1) Viščiuką dėkite į puodą, kuriame ką tik užvirė 2 litrai vandens. Sudėkite lauro lapus ir virkite apie 30 minučių. Tada viščiuką išimkite į indą ir leiskite atvėsti (apie 15-20 minučių). Viščiuką supjaustykite lygiomis dalimis, gautą sultinį perkoškite (jo dar prireiks).

2) Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant kaitrios ugnies gerai apkepkite viščiuko gabaliukus.

3) Smulkiai supjaustykite svogūnus, sudėkite į keptuvę pas viščiuką ir pakepinkite (maždaug 8-10 minučių).

4) Paprikos minkštimą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Burokine tarka sutarkuokite morką. Į keptuvę sudėkite papriką ir morką, patroškinkite apie 5 minutes. Supilkite stiklinę vištienos sultinio, uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių.

5) Pomidorus kelias sekundes palaikykite karštame vandenyje ir nulupkite odeles. Juos pertrinkite per sietelį, tada sudėkite į troškintuvą, sumažinkite ugnį, viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.

6) Česnaką ir kalendrą itin smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska ir dviejų rūšių pipirais, labai gerai išmaišykite ir sudėkite į troškintuvą. Tada sudėkite ir susmulkintą baziliką. Troškinkite 10 minučių. Tada išjunkite ugnį ir dar 10 minučių nenuimkite troškintuvo dangčio. Šį troškinį reikia patiekti dar karštą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)