Jums reikės:
· 1,5-2 kilogramų svorio viščiuko
· 5-6 raudonųjų svogūnų
· 700 gramų pomidorų
· 1 vidutinio dydžio raudonosios paprikos
· 1 vidutinio dydžio morkos
· 3-4 skiltelių česnako
· Kelių šakelių kalendros
· Kelių šakelių baziliko
· Augalinio aliejaus
· 1-2 lauro lapų
· Po 0,5 arbatinio šaukštelio aštraus raudonojo pipiro ir maltų juodųjų pipirų
· Druskos
Gaminimas
1) Viščiuką dėkite į puodą, kuriame ką tik užvirė 2 litrai vandens. Sudėkite lauro lapus ir virkite apie 30 minučių. Tada viščiuką išimkite į indą ir leiskite atvėsti (apie 15-20 minučių). Viščiuką supjaustykite lygiomis dalimis, gautą sultinį perkoškite (jo dar prireiks).
2) Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir ant kaitrios ugnies gerai apkepkite viščiuko gabaliukus.
3) Smulkiai supjaustykite svogūnus, sudėkite į keptuvę pas viščiuką ir pakepinkite (maždaug 8-10 minučių).
4) Paprikos minkštimą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Burokine tarka sutarkuokite morką. Į keptuvę sudėkite papriką ir morką, patroškinkite apie 5 minutes. Supilkite stiklinę vištienos sultinio, uždenkite ir troškinkite apie 40 minučių.
5) Pomidorus kelias sekundes palaikykite karštame vandenyje ir nulupkite odeles. Juos pertrinkite per sietelį, tada sudėkite į troškintuvą, sumažinkite ugnį, viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių.
6) Česnaką ir kalendrą itin smulkiai supjaustykite, pagardinkite druska ir dviejų rūšių pipirais, labai gerai išmaišykite ir sudėkite į troškintuvą. Tada sudėkite ir susmulkintą baziliką. Troškinkite 10 minučių. Tada išjunkite ugnį ir dar 10 minučių nenuimkite troškintuvo dangčio. Šį troškinį reikia patiekti dar karštą.
Skanaus!