aA
Įsibėgėjus sezonui – naujas, elementarus, bet labai gardus patiekalas. Vegetarui vieną statinaitę įdariau ne mėsos faršu, bet šviežiais grybais, jie irgi labai suderėjo su ryškaus skonio padažu ir švelniąja cukinija.
© Kūmutės virtuvė

Patiekalas labai tinka savaitgalio pietums su šeima ar vakarėliui su draugais, beje, skanus ir šaltas, tik tuomet reikėtų rinktis minkštesnį fermentinį sūrį, kuris atšalęs netampa kietu ir neįkandamu.

Prekinių ženklų neminėsiu, bet patirtis tokia – kuo sūris labiau porėtas, tuo smagiau lydosi ir tuo minkštesnis atvėsęs ;) Faršas irgi skonio reikalas, tiks ir maltas kiaulienos kumpis ir kalakutiena.

Renkuosi labiau ilgą, nei storą cukiniją.

3 porcijoms reikės:

1 cukinijos (apie 60cm ilgio)
500 g faršo
1 kiaušinio
2 v.š. džiūvėsėlių arba manų
6 riekelių fermentinio sūrio
4 pomidorų
1 baklažano
1 paprikos
6 skiltelių česnako
1 čili pipiriuko
druskos
prieskonių mėsai mišinio
žiupsnio kalendros lapelių

Pirmiausiai kaičiu puodą su vandeniu ir į verdantį sudedu riekelėmis pjaustytą baklažaną, čili ir papriką, jiems pavirus 5min. ten pat sudedu kryžmai įpjautus pomidorus. Dar 5min. virimo ir daržoves pilu į koštuvą kriauklėje ir perlieju šaltu vandeniu.

Cukiniją nulupu, nupjaunu uodegas ir supjaustau į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalą išskaptuoju plonu peiliu ar daržovių skustuku. Faršą sumaišau su kiaušiniu ir džiūvėsėliais.

Pomidorus nulupu ir kartu su kitomis virusiomis daržovėmis sudedu į gilesnį indą, truputį pasūdau, įspaudžiu česnaką ir maisto smulkintuvu sumalu iki vientisos tyrės. Dedu šaukštelį prieskonių mėsai mišinio, juos įmaišau ir padažą pilu į kepimo indą. Renkuosi keramikinį su aukštesniais šonais.

Cukinijas sudedu ant padažo, užbarstau truputį druskos (ir) pipirų. Faršą padalinu į 6 lygias dalis, suformuoju kamuoliukus ir juos dedu į cukinijos vidų.

Formą dedu į orkaitę, jungiu 180C ir kepu apie 30min., tuomet ant kiekvienos statinaitės dedu po riekelę sūrio, kepu dar apie 10min.

Tiekiu truputį gilesnėje lėkštėje.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Norvegijos viešumo eksperimentas: kolegų ir kaimynų atlyginimus galima sužinoti kelių mygtukų paspaudimu (18)

Visiškas skaidrumas: norvegams jis toks pat natūralus, kaip kvėpavimas. Iki tokio lygio, kad...

Miške užaugusi ir gripu neserganti žolininkė – apie išskirtinį tik per delčią daromą tepalą ir augalų vartojimo klaidas (1)

Su Aleksandra Stasytiene susitikome jos namuose Utenoje. Tuomet Lietuvą dar lepino šiluma, tad...

Orai: šaltis tuoj atlėgs (5)

Šiandien Lietuvos orus lems vakarinis arktinio anticiklono pakraštys. Po šalčiausios šio mėnesio...

Pakeliui į UFC: Lietuvos kovotojas įspūdingai apgynė „Cage Warriors“ čempiono diržą vaizdo įrašas (7)

Lietuvos kovotojas Modestas Bukauskas apgynė „Cage Warriors“ pasaulio čempiono diržą....

Kaune laukiama kasmetinio mūšio su sniegu ir ledu (75)

Sinoptikams prognozuojant šalto oro bangą ir žiemos pradžią, Kauno gatves prižiūrinti, miesto...

Genialus matematikas ir tamsioji jo talento pusė (79)

Šis mokslininkas pirmasis pasaulyje buvo įvertintas ir Nobelio, ir Abelio premijomis. Jis – matyt,...

Giminaičiams skirtame socialiniame būste gyvenanti Kručinskienė nenusileidžia: kas čia nelegalaus? (603)

Neseniai apie dalyvavimą Seimo rinkimuose pranešusią kaunietę Eglę Kručinskienę aplankę Kauno...

Lietuvoje skrandžio vėžiu serga net 30-mečiai: gydytojas išvardijo simptomus, į kuriuos privalu atkreipti dėmesį (36)

Šiemet jauniausiam Nacionaliniame vėžio institute (NVI) gydytam skrandžio vėžio pacientui...

Psichologai atsakė, kam gyventi seksis sunkiau: mamyčių ar tėvelių dukrelėms (24)

Psichologai Genovaitė Petronienė ir Andrius Jančiauskas Žinių radijo laidoje „Apie tave“...

Niūri CSKA viešnagė Ispanijoje: čempionus įveikė ir „Real“ (2)

Eurolygos sunkiasvorių susidūrime Madrido „Real“ namuose priėmė Maskvos CSKA ekipą, kuri...