Jums reikės:

800g avienos filė,
500 g agrastų,
25 g sviesto,
3-4 valg.šaukštų cukraus,
1 kiaušinio,
1 pundelio krapų,
1 pundelio petražolių,
žiupsnelio kmynų
3 valg.šaukštų aliejaus,
druskos pagal skonį,
baltųjų pipirų

Gaminimo laikas: 45 min.
4 porcijos

Agrastus perrinkite, žirklutėmis nukirpkite uogų kotelius ir žiedyno likučius, kruopščiai nuplaukite ir suberkite į gilų indą. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir suberkite cukrų, dėkite ant stiprios ugnies ir greitai užvirkite. Ugnį sumažinkite ir virkite dar 20 min. nuolat maišant. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti, vėliau pertrinkite per sietelį. Į pertrintas uogas dėkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.

Dubenyje išplakite kiaušinį. Neišjungiant plaktuvo, supilkite karštą pertrintą uogų masę ir išplakite iki vientisos masės. Įberkite truputį druskos ir pipirų pagal skonį. Jeigu padažas atrodys labai rūgštus, įberkite cukraus.

Avieną nuplaukite, dėkite ant gaminimo lentos ir plonai išmuškite. Mėsą pabarstykite druska ir pipirais.

Žalumynus nuplaukite ir labai smulkiai supjaustykite.Dėkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite kmynus ir išmaišykite. Gautą mišinį tolygiai paskleiskite ant mėsos.

Mėsą susukite į suktinį ir supjaustykite skersai 2-2,5 cm storio gabalėliais. Suktinukus kruopščiai sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

Įkaitinkit keptuvėje likusį aliejų, suktinukus apkepinkite iš abiejų pusių po 2,5 min. Kol kepa aviena, padažą pašildykite, bet neužvirkite. Paruoštą mėsą iš karto patiekite su agrastų padažu, keptomis bulvėmis arba ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją