aA
Receptų, kaip pasigaminti vištieną – galybės, tačiau jei nenorite praleisti virtuvėje viso vakaro, tačiau vis tiek pasigaminti gardžius pietus, turime net 3 idėjas, kaip tai padaryti, sakoma pranešime spaudai.
© Shutterstock nuotr.

Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen pasakoja, kad pasirinkus tinkamus ingredientus bei žinant vos kelias gudrybes, iš vištienos galima pasigaminti patiekalų, kurie nustebins net išrankiausius. Pasitelkdama savo patartį, kulinarė siūlo pasigaminti citrininius vištienos sparnelius su natūralaus jogurto padažu, prabangiai paruoštą troškintą vištienos filė su vyno padažu ar vištienos iešmelius su 8 skirtingomis daržovėmis.

Lengvai apskrudę citrininiai vištienos sparneliai

Vištienos sparneliai itin populiarūs dėl greito ir gana paprasto paruošimo. Kaip pasakoja maisto ekspertė Aistė Rasmussen, patiekus kartu su garnyru jie puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas, o kartu su gaiviu natūralaus jogurto ir šviežių žolelių padažu – kaip sotus užkandis, kurio paruošimui sugaišite vos 10 minučių. Būtent pastarąjį variantą kulinarė ir siūlo išbandyti.

„Vištienos sparnelius apšlakstykite alyvuogių arba sezamų aliejumi ir laisvai sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 45 minutes. Kol vištiena kepa, pasiruoškite citrininį padažą. Ištirpinkite nedidelį gabaliuką sviesto, jį sumaišykite su šlakeliu citrinos sulčių, česnako milteliais, druska ir pipirais.

Kai vištienos sparneliai jau pradės skrusti, juos išimkite ir šluotele aptepkite pasiruoštu mišiniu. Kepkite, kol gražiai apskrus. Sparnelius patariu patiekti su gaiviu natūralaus jogurto ir šviežių žolelių padažu. Atskirame dubenyje tiesiog sumaišykite vidutinio riebumo natūralų jogurtą, baziliką, svogūnų laiškus bei pagal skonį pabarstykite druskos“, – pasakoja maisto ekspertė.

Troškinta vištienos filė baltojo vyno padaže

„Pasigaminti prabangią vakarienę galima ir iš vištienos“, – teigia kulinarė. Karamelizuotomis citrinomis bei baltu vynu paskaninta troškinta vištienos filė – tai tobulas išsigelbėjimas norintiems paruošti kažką nekasdieniško ir nesugaišti visos dienos virtuvėje.

„Supjaustykite griežinėliais nedidelę citriną, ją pabarstykite ruduoju cukrumi bei užspauskite 3 skilteles česnako. Vištienos filė apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki vidutinės ugnies ir pakepkite vištieną iš abiejų pusių po 4 minutes. Atskiroje keptuvėje, ant nedidelės ugnies pakaitinkite citrinos mišinį, kol citrinos griežinėliai ims lengvai rusvėti, tuomet mišinį suberkite atgal į dubenį ir leiskite atvėsti. Į didelę keptuvę supilkite 500 ml daržovių sultinio, 250 ml balto vyno, įdėkite gabaliuką sviesto, suberkite 1 gabaliukais pjaustytą svogūną ir saujelę kmynų, tuomet sudėkite apkeptą vištienos filė ir supilkite citrinų mišinį. Vištieną troškinkite apie 25 minutes ant vidutinės ugnies. Patariu vištieną su gardžiu padažu patiekti kartu su lupena virtomis bulvėmis“, – pasakoja kulinarė.

Vištienos šlaunelių iešmelis su daržovėmis

Jei prabėgus vasarai, o kartu ir grilio sezonui, užsimanėte šašlykų, maisto ekspertė pataria išbandyti vištienos iešmelius su daržovėmis, kuriuos galėsite išsikepti tiesiog orkaitėje. Net su 8 skirtingomis daržovėmis iškepti vištienos iešmeliai, patiks tiek vaikams, tiek propaguojantiems sveikesnį gyvenimą.

„Supjaustykite didesniais gabaliukais raudonąją ir geltonąją papriką, virtus burokėlius, cukiniją ir mažąsias bulves, perpus perpjaukite mažuosius pomidorus, raudonąjį svogūną bei į keturias dalis padalinkite citriną, prie kitų daržovių įdėkite ir kelias neluptas česnako skilteles. Visas daržoves suberkite į didelį dubenį, apšlakstykite sezamų aliejumi, druska ir pipirais. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite dideliais gabaliukais ir sudėkite į dubenį, užpilkite medaus, sojos padažo, obuolių sulčių, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir gerai išmaišykite. Imkite medinius pagaliukus ir ant jų sluoksniuodami maukite vištieną ir daržoves. Iešmelius sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepkite apie 30 minučių“, – patarimais dalinasi maisto ekspertė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Paauglei per klaidą buvo sulašintas dezinfekcinis skystis: paaiškino, kaip tai įvyko papildyta 13.28 (75)

Praėjusį penktadienį per Lietuvą nuaidėjo žinia apie Kauno klinikose įvykusią slaugytojos...

Gaisro gesinimo realybė Alytuje: skambinome per visą Lietuvą, maldavome verslininkų papildyta 13:20 val. (160)

Šeštą parą Alytuje kovojama su gaisru padangų perdirbimo įmonėje. Mieste yra paskelbta...

Kauno r. sugalvojo atkirtį Matijošaičiui, pasiryžusiam per dieną už vaiką reikalauti kone 10 eurų (155)

9,20 euro už vieną Kauno vaikų darželiuose praleistą dieną. Tiek kitais metais reikės mokėti...

Finalas gali būti skandalingas: jei į Pranckiečio ir valdančiųjų konfliktą dėl posto būtų įtraukta net policija (275)

Antradienį Seimo posėdžių salę pasieks ne tik kitų metų biudžeto projektas ir jo pateikimas....

Įtarusi galimą dokumento klastojimą, Širinskienė kreipėsi į Seimo kanclerę (110)

Dėl tikrovės neatitinkančių duomenų pateikimo spalio 15 d. nenumatyto Seimo plenarinio posėdžio...

Stilistė palygino pigius ir brangius drabužius – atrodo taip pat, o kainos skiriasi dešimtis kartų (21)

Žinomas prekinis ženklas – tai tik žmogaus puikybės ženklas ar, vis dėlto, nepriekaištinga...

Draudikai bara tėvus: taip skuba į darbą, kad nesirūpina, kaip paleidžia vaikus prie mokyklų

Nors pirmasis mokslo metų mėnuo baigėsi, prie ugdymo įstaigų rytais dar itin sunku išvengti...

Rokiškėnas praturtėjo neteisėtai: skyrė baudą ir konfiskavo 354 tūkst. namuose rastų eurų (32)

Lietuvos apeliacinis teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros apeliacinį skundą ir...

Žalgiriečio Venskaus dvigubas dublis neišgelbėjo Lietuvos kariškių rinktinės nuo pirmo pralaimėjimo

Pasaulio kariškių žaidynėse Kinijoje pirmą pralaimėjimą patyrė Lietuvos krepšinio rinktinė....

Paaiškėjo naujos Anastasijos Zavorotniuk gydymo detalės: gydymo brangiame reabilitacijos centre prireikė staiga pablogėjus sveikatai (2)

Žurnalistai išsiaiškino, kiek kainuoja paslaugos elitiniame Pamaskvės rajone (Rubliovkoje)...