Dietologės Stephanie Clarke ir Willow Jarosh pasitelkusios matematinius paskaičiavimus teigia atradusios tobulų pusryčių formulę, idealiai tinkančią lieknėjantiesiems, rašo „The Daily Mail“. Jų teigimu, idealiausia svorį mesti rytais suvartojant nuo 300 iki 400 kalorijų.

Specialisčių teigimu, tiems, kurie siekia sudeginti maksimalų nepageidaujamų kilogramų skaičių, verta rinktis 300 kalorijų pusryčius, o gerą fizinę formą palaikyti norintiems asmenims labiau tiks 400 kalorijų variantas.

Galbūt daugeliui tai pasirodys netikėta, tačiau apie pusę pusryčių kalorijų (kalbant tiksliau – 44-55 proc.) turi sudaryti angliavandeniai, o štai saldžių ir perdirbtų maisto produktų, pavyzdžiui, baltos duonos, patartina vengti.

Remiantis specialisčių parengtomis rekomendacijomis, iš pusryčiams paruošto maisto jūsų organizmas turi gauti apie 10-15 g riebalų, 25 g skaidulų ir 13-20 g baltymų. Šių mitybos specialisčių požiūriu, vartojant per daug baltymų sudėtyje turinčių produktų svoris galimai didės.

Be to, pusryčiams vartojamo maisto sudėtyje pridėtinio cukraus neturėtų būti daugiau nei 6 g.

Pagrindinė mintis štai kokia: sotūs pusryčiai, kurių sudėtyje gausu baltymų, maistingųjų medžiagų ir mažai pridėtinio cukraus. Būtent tokiame pusryčių variante išsaugomas tobulas skirtingų produktų grupių balansas. Jei jums laikytis šių rekomendacijų kasdien atrodo pernelyg sudėtinga, nepanikuokite. Specialistės parengė tris pavyzdžius, iliustruojančius, kaip turėtų atrodyti sulieknėti trokštantiems asmenims tinkami pusryčiai.

Pirmasis variantas – avižos su vaisiais ir riešutais. Dietologės rekomenduoja 118 g košės porciją virti skystyje, kurio pusę turėtų sudaryti vanduo, o kitą dalį – nesaldintas sojų pienas. Košę paskaninti rekomenduojama šilauogėmis, smulkintais graikiniais riešutais ir šlakeliu klevų sirupo.

Jei toks pusryčių variantas jums neatrodo pakankamai viliojantis, dietologės siūlo rinktis rūpių miltų duonos skrebučio ir riešutų sviesto duetą, kurį rekomenduoja papildyti bananu ir žiupsneliu cinamono.

Dar vienas rekomenduojamas pusryčių variantas – dviejų kiaušinių kiaušinienė, paruošta su špinatais ir šaukštu smulkintų svogūnų ir uždėta ant rūpių miltų duonos skrebučio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)