Pomidoras ir širdis

Pomidoras tiek savo forma, tiek spalva labiausiai primena širdį. Ne be reikalo yra net pomidorų rūšis, kuri vadinasi „Jaučio širdis“. Šios daržovės turi daugybę vitamino A ir C, taip pat folio rūgšties, natrio ir likopeno, kuris padeda apsisaugoti nuo prostatos vėžio. Folio rūgštis padeda gaminant raudonuosius kraujo kūnelius kaulų čiulpuose, o geležis prisideda prie deguonies cirkuliacijos kraujyje, taip palengvindama širdies darbą.

Morka ir akis

Atpjaukite morkos griežinėlį ir pamatysite, kad jis primena žmogaus akį. Morkos yra prisotintos vitaminų ir antioksidantų, kurie padeda akims. Morkose esantis beta- karotinas apsaugo akies tinklainės geltonąją dėmę nuo degeneracijos, gerina akies kraujotaką, stiprina tinklainės kapiliarų sieneles, apsaugo nuo kataraktos vystymosi ir progresavimo, mažina akių nuovargį bei gerina matymą tamsoje.

Daržinės pupelės ir inkstai

Daržinės pupelės yra didelės tamsiai raudonos pupelės, kurių forma primena inkstus. Šios pupelės yra tirpių ir netirpių skaidulų, baltymų, natrio, folio rūgšties, magnio, geležies, tiamino, vitamino B6, cinko ir niacino šaltinis. Pupelių pagalba, gerėja inkstų veikla.

Salierai ir kaulai

Ilgi, ploni ir tvirti – salierai labiausiai primena kaulus. Salieras yra puikus silicio šaltinis. Silizicis tai pat yra kaulų molekulinės struktūros dalis ir suteikia jiems tvirtumo. Dar vienas keistas sutapimas yra tas, kad ir kaulai, ir salierai yra sudaryti iš 23 procentų natrio.