500 kcal dieta

Tai itin griežtai ribojamų kalorijų dieta, kurios laikytis patariama ne ilgiau nei 7 dienas, o kartoti – ne dažniau nei kas 3 mėnesius. Užtat jau po savaitės pastebimi rezultatai – atsikratoma apie 5 kg. Tiesa, dėl tokio stulbinamo poveikio teks gerokai pasistengti. Laikydamiesi šios dietos jokiu būdu negalite viršyti nustatytos dienos kalorijų normos, t. y. 500 kcal. Dėl to turėtumėte atidžiai rinktis maistą.
Per pusryčius patariama išvis nieko nevalgyti, tik išgerti puodelį kavos arba arbatos. Per pietus ir vakarienę leidžiamą pasimėgauti 100 g mėsos ir sauja daržovių. Žinoma, mėsą būtina rinktis tik liesą. Tai gali būti vištiena, kalakutiena, jautiena. Kartais mėsą galima pakeisti balta žuvimi, krevetėmis ar omarais. Be daržovių, į valgiaraštį reikėtų nepamiršti įtraukti ir vaisių – obuolių, apelsinų, braškių ir pan. Ruošdami maistą turėtumėte vartoti kuo mažiau riebalų, o salotas gardinti vien citrinų sultimis.

Valgiaraštis

Dienos norma – 700 kcal

Svorio didėjimo priežastis dažniausiai būna viena – žmonės suvartoja daug kalorijų, o dieną juda per mažai, kad jas visas sudegintų. Gauta ir nepanaudota energija galiausiai virsta riebalais, kurie kaupiasi įvairiose kūno vietose. Subalansuota mityba, kurios dėka galime suvartoti mažiau kalorijų, ir sportas yra tiesiausias kelias atsikratyti antsvorio. Laikydamiesi 700 kcal dietos ir kasdien bent 40 min. mankštindamiesi per 3 dienas galite netekti apie 4,5 kg. Tačiau nepatariama šios dietos laikytis ilgiau nei 2 savaites. Be to, reikėtų nepamiršti nuolat stebėti savo sveikatos būklę. Pajutę nors menką negalavimą dietą turėtumėte tuojau pat nutraukti.
Svarbiausia taisyklė, kai laikotės 700 kcal dietos, yra vartoti žemo GI (glikemijos indekso, rodančio angliavandenių įtaką gliukozės lygiui kraujyje) produktus, gerti daug vandens ir lengvai sportuoti.

Valgiaraštis

Dienos norma - 1000 kcal

Kaip ir kitos mažo kaloringumo dietos, 1000 kcal dieta griežtai riboja maisto kalorijas. Tačiau toks kalorijų kiekis beveik nesiskiria nuo apskaičiuoto ir nustatyto minimalaus suaugusiam žmogui rekomenduojamo kalorijų kiekio. Sveikos mitybos specialistai teigia, kad moterys per dieną turėtų suvartoti mažiausiai 1200 kcal, o vyrai – 1500 kcal. Vis dėlto sumažinę gaunamų kalorijų kiekį galite jausti energijos stoką, todėl nepatariama šios dietos laikytis ilgai.
Rinkdamiesi maistą turėtumėte vengti saldžių ir perdirbtų produktų, alkoholio, gazuotų gėrimų. Geriausia valgyti neskaldytų grūdų produktus, šviežias daržoves, liesą mėsą ar žuvį. Svarbiausia, būtinai skaičiuoti suvalgomų patiekalų kalorijas. Jeigu kaloringumas neviršija dienos normos, galima kartais pasimėgauti ir saldesniu užkandžiu, pavyzdžiui, ledais.
Laikydamiesi 1000 kcal dietos galite išbandyti ir veiksmingą strategiją, kuri padės išvengti alkio jausmo. Per dieną valgykite 5 kartus ir tik tokius patiekalus, kurių kaloringumas neviršija 200 kcal. Jeigu netrūksta energijos ir jaučiatės gerai, svorio metimo programą verta papildyti mankšta – kasdien arba kas antrą dieną skirti apie 30–40 min. įvairiems raumenis stiprinantiems pratimams.

Valgiaraštis

Įspėjimas!


Mažo kaloringumo dietų neturėtų laikytis sutrikusios sveikatos asmenys, kuriems stiprus maisto apribojimas gali sukelti grėsmę ir pavojų. Net ir sveikiems žmonėms, kurie laikydamiesi dietos pajunta negalavimus, būtina dietą iškart nutraukti.