Judam kartu“ ir trenerė Jurga Mikelionienė nori pasiūlyti pasimankštinti, neskiriant tam specialaus laiko. Šią mankštos programą „įgyvendinti“ jūs galite nuo pat ryto, net neišlipę iš lovos.

Išjungę rytinį žadintuvą, gulėdami ant nugaros, ištieskite rankas už galvos, ištieskite kojas ir visu ūgiu pasitempkite. Šioje padėtyje pabūkite tik kelias sekundes. Po to sunerkite rankų pirštus ir „išverskite“ delnus, pėdas užlenkite į save. Kelias sekundes gerai pasirąžykite. Sulenkite suglaustas kojas ir neatitraukdami pėdų nuo lovos paviršiaus, keletą kartų nuleiskite abu kelius kairėn ir dešinėn. Išsitiesimai ir pasirąžymai pratemps po nakties sustingusius kūno raumenis, o susisukimai, leidžiantis į šonus, padės „atsibusti“ stuburui.

Pakilę iš lovos, prieikite prie sienos ir porai akimirkų atsiremkite į ją tiesiomis rankomis. Delnus priglauskite prie sienos maždaug pečių aukštyje ir pečių plotyje. Kojos pečių plotyje. Taip atsirėmę, pasilenkite žemyn, nekeisdami delnų atremties vietos. Pajusite, kaip per kelias sekundes puikiai pasitempia pakinkliai, nugara ir rankos.

Atsistoję nebenorėsite kūprintis, nugara išsities, savaime įtrauksite pilvą, šiek tiek atversite krūtinę gilesniam kvėpavimui.
Išeidami iš miegamojo, akimirkai stabtelėkite tarpduryje ir atremkite delnus į durų staktą šonuose, maždaug pečių aukštyje. Pasvirkite į priekį, išlįsdami pro duris krūtine ir galva, suvesdami mentes. Tik porą sekundžių.

Laukiant, kol užvirs arbatinukas, galima keletą kartų pasistiebti ant pirštų galų ir užriečiant kojų pirštus į save, atsistoti ant kulnų. Taip pat galima keletą kartų stipriai įtempti viso kūno raumenis ir po akimirkos juos atpalaiduoti.

„Tokia rytinė mankšta, kartu sudėjus visus išvardintus pratimus, užtruks penkias minutes. Garantuoju, kad šios penkios minutės pagerins visos jūsų dienos kokybę!” – sako trenerė Jurga Mikelionienė.

Keletas gudrybių, kaip nesportuojant sportuoti

Dirbant sėdimą darbą, nesudėtingus kaklo tempimo pratimus galima atlikti tiesiog darbo vietoje, sėdint ant kėdės.

„Pamankštinti” širdį galėsite nusprendę lipti pėsčiomis porą aukštų, o ne važiuoti liftu.

Pilvo raumenis stiprinkite įtraukiant pilvą ir atpalaiduojant jį. Tai galima daryti sėdint mašinoje ir laukiant, kol automobilis pajudės iš transporto grūsties.

Stovint eilėje, prie kasos, prekybos centre, galima nepastebimai stiprinti dubens dugno raumenis (kėgelio pratimas). Ir nauda, ir nepikta, kad reikia laukti.

Nerandate pusvalandžio sveikatinančių jogos kvėpavimo pratimų programai? Stabtelėkite prie atviro lango ir kelis kartus giliai įkvėpkite bei lėtai iškvėpkite. Geriau kasdien po truputį negu nieko.

Nesudėtingus ir jums patinkančius pratimus tiesiog įtraukite į kasdienę veiklą. Netruksite pastebėti, kaip šios laiko ir pastangų nekainuojančios smulkmenos iš esmės pakeis jūsų savijautą.

Šį kartą „Judam kartu“ ir trenerė Jurga Mikelionienė moko nesudėtingų ir lengvai atliekamų kasdienai skirtų pratimų.