Kaip parodė tyrimas, šios dietos besilaikiusios nutukusios moterys per pusę metų numetė du kartus daugiau svorio, nei Skandinavišką dietą išbandžiusios dailiosios lyties atstovės. Be to, pirmoji grupė galėjo džiaugtis ir labiau pasikeitusiomis liemens linijomis.

Tiesa, po dviejų metų skirtumas tarp abiejų grupių nebebuvo toks akivaizdus. Tyrime dalyvavo 70 moterų, patyrusių menopauzę.

Eksperimento dalyvės 30 procentų energijos turėjo gauti iš baltymų, tačiau ne visoms tai pavyko. Jos energijos stygių kompensavo papildomais angliavandeniais ir per dieną suvalgomomis penkiomis-septyniomis vaisių ir daržovių porcijomis.

Paleolito dieta leido numesti vidutiniškai 6,2 kilogramo riebalų, o liemens apimtį sumažinti vidutiniškai 11 centimetrų. Skandinaviška dieta atitinkamai 2,6 kilogramo ir 5,8 centimetro. Pirmojoje grupėje taip pat buvo užfiksuoti mažesni trigliceridų (riebalų) rodikliai kraujyje.

Paleolito dieta numato aktyvų uogų, vaisių ir vištienos vartojimą.

Draudžiama valgyti duoną, ryžius, makaronus ir pieno produktus. Skandinaviška dieta leidžia valgyti pilno grūdo produktus, neriebius pieno produktus, vaisius, ankštinius, žuvį ir aliejų.

Specialistų teigimu, Paleolito dieta ne tik kur kas veiksmingesnė, bet ir yra saugesnė nei mažai angliavandenių, bet daug riebalų turintis mitybos režimas. Beje, kitas eksperimentas parodė, kad tris savaites Paleolito dietos laikęsi vyrai vėliau rečiau tampa širdies priepuolių ir insultų aukomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)