* Pradžiai supraskite, kad nėra stebuklingo būdo atsikratyti kilogramų, pagerinti sveikatą. Nuolat stebime reklamas, teigiančias, kad jų produktas padės jums atsikratyti visų sveikatos problemų, greitai numesti svorio ir t.t. Turbūt ir jūs esate išbandę ne vieną „stebuklingą“ dietą, kuri, panašu, ilgainiui tik sukuria daugiau problemų. Turite suprasti, kad jokia dieta ar papildas nepakeis kūno formų. Esmė – sveikatai palankūs maži įpročiai, kurie lemia didelius pokyčius.

Ir dar: tai, kas tinka jūsų draugui, gali visai netikti jums.

* Juskite, ko prašo jūsų kūnas. Tai leis suteikti kūnui tai, ko jis iš tikrųjų nori. Pamatysite, kaip patys vietoj traškučių rinksitės užkandžiui mėgstamas daržoves. Ir tai leis nejausti kaltės palepinus save gabalėliu picos.

* Suraskite sportą, kuriuo mėgaujatės. Sportas neturi reikšti kančių. Svarbiausia atrasti tai, ką iš tikrųjų mėgstate daryti. Nemėgstate lieti prakaito sporto salėje? Tad gal jums patinka šokti? Išbandykite šokių ar zumba treniruotes.

Baiminatės, kad sportas greit atsibos? Raskite draugą, kuris mėgsta tą pačią sporto šaką ir sportuokite kartu – motyvuosite vienas kitą nepasiduoti.

* Analizuokite maistą, maisto produktus. Dažniausiai girdime tai, ko negalima valgyti. Rūšiuojame maistą į „blogą“ ir „gerą“. Verta pasidomėti, koks maistas yra naudingas, sužinokite, kas gali praturtinti jūsų organizmą naudingomis medžiagomis, išmokite naujų receptų. Nelaikykite maisto „priešu“.
* Gerkite vandenį. Nors tai jau esate girdėję milijonus kartų, tačiau, patikėkite, – neveltui. Išgerkite vandens stiklinę ką tik atsikėlę, gurkšnokite vandenį visos dienos metu, išgerkite daugiau vandens, jei geriate kofeino turinčius gėrimus.
Prieš metus vandenį branginę tiekėjai neprognozavo, kad net padidinę įkainius įklimps į nuostolius

* Prioritetas – miegui. Miegokite bent 7–8 valandas per dieną. Žinoma, darbas, studijos iki išnaktų lengvai gali tapti įpročiu. Tačiau, jei norite būti sveikas, būtina sutvarkyti ir poilsio režimą.