Nauji tyrimai rodo, kad truputį pakoregavę savo įpročius, galime pagreitinti medžiagų apykaitą ir kasdien sudeginti net 200 papildomų kalorijų! Tokiu būdu per mėnesį nesunkiai atsikratytume maždaug vieno kilogramo riebalų. Geriausia tai, kad šie būdai reikalauja minimalių pastangų ir yra labai naudingi mūsų sveikatai!

Valgykite pusryčius ir rinkitės „teisingus“ produktus

Jūsų medžiagų apykaita priklauso ne tik nuo to, ką valgote, bet ir nuo to, kada valgote, o pats svarbiausias dienos valgymas yra pusryčiai.

Po nakties miego (ir aštuonių valandų badavimo) jūsų kūnui reikia kuro, tad jei išlėksite iš namų nepapusryčiavę, jūsų organizmas, norėdamas išsaugoti energiją, sulėtins medžiagų apykaitą. Taip pat jokiu būdu nepraleiskite pietų, vakarienės, sveikų užkandžių. Valgykite dažnai ir po truputį, ir jūsų medžiagų apykaita dirbs visu pajėgumu.

Medžiagų apykaitą spartina produktai, kuriuose daug baltymų ir kalcio, taip pat žalioji arbata, karis bei juodasis šokoladas.

Išsimiegokite

Neišsimiegoję mes ne tik esame irzlūs, bet ir rizikuojame susigadinti sveikatą bei priaugti svorio. Pasak tyrimų, kurie buvo publikuoti leidinyje „American Journal of Epidemiology“, moterys, kurios naktį miegojo 5 ir mažiau valandų, buvo trečdaliu labiau linkusios priaugti daug svorio. Miego trūkumas neleidžia jūsų medžiagų apykaitai normaliai funkcionuoti, ir ji ima lėtėti. Be to, nekokybiškas miegas padidina hormono grelino, kuris skatina mus daugiau valgyti, lygius.

Intensyvios kardiotreniruotės

Jūsų medžiagų apykaita bus spartesnė, jei kelis kartus per savaitę sportuosite po 45 min. Tyrimai, publikuoti žurnale „Medicine and Science in Sports and Exercise“, parodė, kad po intensyvios kardiotreniruotės mūsų medžiagų apykaita yra pagreitėjusi ir padeda mums sudeginti dar maždaug 190 papildomų kalorijų.

Tvirtinkite raumenis

Medžiagų apykaitą pagreitina ir raumenukai, kuriuos užsiauginame kilnodami svorius. Kiek tiksliai ji pagreitėja, nėra žinoma, bet vienas dalykas aiškus - raumenys sudegina daugiau kalorijų nei riebalai. Priklausomai nuo to, kokiais tyrimais remsimės, 450 g raumenų per dieną sudegina 15-50 papildomų kalorijų, o toks pat kiekis riebalų - vos 2 kalorijas.

Kad nesumažėtų raumenų masė, net aktyviai gyvenančios moterys turėtų kelis kartus per savaitę kilnoti svarmenis.

Gerkite daug vandens

Vokiečių tyrimai parodė, kad kai dalyviai išgerdavo pusę litro vandens, jų medžiagų apykaita pagreitėdavo 30 proc. Tai tik viena iš daugelio priežasčių, kodėl turėtume nepamiršti gerti pakankamai vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)