Pyragėlių siūlau gaminti daugiau, kadangi jie labai skanūs ir kitą dieną. Nebūtina jų ir šildyti - šalti irgi puikiai lenda, todėl patogu vežtis į keliones, neštis į darbą ar vaikams įdėti į mokyklą. Jeigu nemėgstate žirnelių, juos galite pakeisti kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, raudona saldžiąją paprika ar morkomis.

Trapiai tešlai reikės:
200 g miltų,
100 g šalto sviesto,
4-5 šaukštų šalto vandens,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio.

Įdarui reikės:
400 g vištienos be kaulo,
1 šaukšto aliejaus,
1 poro,
1 svogūno,
4-8 pievagrybių,
1 šaukšto miltų,
50 ml grietinėlės 35 proc. riebumo (tinka riebesnė grietinė),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
150 ml vištienos sultinio.

Gaminimas. Pirmiausia pasiruoškite tešlą. Atšaldytą sviestą įtarkuokite į miltus, įberkite žiupsnelį druskos, pirštais įtrinkite sviestą į miltus. Masė turi būti panaši į smulkius miltuotus trupinius. Įpilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Jei masė atrodo per sausa, įpilkite daugiau vandens. Tešlą padalinkite į 8-10 gabalėlių. Sudėkite į šaldytuvą ir palikite 30 minučių.

Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sumaišykite su miltais. Pabarstykite pipirais, druska. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Tuomet sumeskite žiedais supjaustytą porą. Apkepus daržovėms, sudėkite vištą ir smulkintus pievagrybius. Kai vištiena jau bus beveik iškepusi, suberkite žirnelius. Į keptuvę įpilkite vištienos sultinį, pamaišykite.

Nuo miltų viskas turėtų sutirštėti, jei netirštėja įberkite dar šiek tiek miltų. Troškinkite viską maždaug 10 minučių neuždengtoje keptuvėje. Kai viskas sutirštės, supilkite grietinėlę. Pamaišykite ir palikite įdarą atvėsti.

Keksiukų formelę ištepkite trupučiu sviesto. Iškočiokite tešlą, išsipjaukite apvalias formas, dekite į keksiukų formelę, sudėkite įdarą ir užlankstykite kraštus. Kraštus suspauskite tvirčiau, kad neišbėgtų įdaras. Pyragėlių viršų ištepkite kiaušinio plakiniu.

Paruošusios pyragėlius, 30 minučių palaikykite šaldytuve, tuomet kepdami jie nesutrūkinės. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 30 min., kol tešla paruduos.

Skanaus!