Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Norite rezultatų? Reikia pastangų! Atminkite, kad laikantis šios dietos svarbiausia valgyti tuo pačiu metu. Rezultato sulauksite jau pirmosios dietos savaitės (gali būti, kad jos užteks)

Pagrindiniai dietos produktai: mineralinis negazuotas vanduo, bet kokios šviežiai spaustos sultys (pavyzdžiui, apelsinų ir ananasų, per pusę atskiestos vandeniu), virti kiaušiniai, virta mėsa (vištiena – taip pat), liesa varškė, visi vaisiai, visos daržovės (išskyrus bulves), grikiai arba ryžiai. Druskos vartokite mažai, jei negalite jos į maistą neberti, tačiau būtų geriau visiškai atsisakyti. Galite suvalgyti šiek tiek marinuotų daržovių (pavyzdžiui, paprikų, agurkų).

Draudžiama:valgiaraščio išbraukite duoną ir batoną, konditerijos gaminius, bet kokį sviestą bei aliejų, viską, kas kepta ir rūkyta, vyną ir alų, cukrų, pieno produktus (jei riebumas daugiau nei 1,5%), visokius pagardus  pomidorų padažą, krienus, garstyčias, taip pat riešutus ir bulvių traškučius.

DIETA:

Pusryčiai: pusė pakelio liesos varškės, virtas kiaušinis (23 per savaitę), bet kokie 2 vaisiai, 56 datulės, 1 stiklinė sulčių/arbatos/kavos (be cukraus ir grietinėlės).

Pietūs: konservuoti žirneliai arba kukurūzai, 100 g virtos mėsos arba vištienos (daugiausia 3 kartus per savaitę; geriausia  1). Valgykite įvairių šviežių daržovių, tinka ir šaldytas jų mišinys (pusę pakelio šaldytų daržovių suberti į kiaurasamtį, perpilti verdančiu vandeniu. Paskui berti į keptuvę, įpilti šiek tiek vandens ir 2025 minutes troškinti. Šitas variantas tinka vietoj konservuotų žirnelių ir kukurūzų), suvalgykite bet kokį vaisių, išgerkite sulčių.

Vakarienė: bet kokios daržovės arba virti spalvoti kopūstai (valgyti karštus), nedaug grikių arba ryžių, nuo pusryčių likusi liesa varške (pusė pakelio), obuolys arba kriaušė, sultys.

BŪTINA: 

1. Prieš valgį (likus pusvalandžiui) išgerti 1 stiklinę vandens. Apskritai visą dieną gerkite daugiau vandens nei įprastai maitinantis. Taigi išgerkite stiklinę prieš valgį, po valgio ir dar tarp valgymų. Gerkite vandenį tada, kai pajusite alkį (taip darykite bent 2 savaites).

2. Taip pat dietos metu būtina vartoti vitaminų ir mineralų kompleksą. 

3. Dėl dietos pasitarkite su savo gydytoju.