Išrinkome jums penkias gardžias idėjas salotoms. Šie patiekalai - sotūs, skanūs, nesunkiai paruošiami ir, svarbiausia - nekaloringi. Šios salotos tikrai nepakenks jūsų figūrai ir bus tikra vitaminų ir organizmui naudingų medžiagų bomba!

ŽIEMOS SALOTOS (energetinė porcijos vertė - 150 kalorijų)

Ingredientai:

2 pastarnokai
150 g trūkažolės
1 skardinė (340 g) žaliųjų pupelių
1 skardinė (340 g) konservuotų ananaso gabaliukų
50 kumpio
4 šaukštai aliejaus
5 šaukštai raudonojo vyno acto
2 šaukštai garstyčių
druskos, pipirų

Pastarnokus supjaustykite kubeliais, suplėšykite trūkažolę. Pakepinkite kumpį, užpilkite acto. Sudėkite ananaso kubelius, garstyčias, pipirus, kitus ingredientus ir išmaišykite.

RAUDONŲJŲ PUPELIŲ SALOTOS (140 kalorijų)

Ingredientai (6 asmenims):

500 g mažų pomidorų
1 žalia paprika
1 ryšulėli spetražolių
2 balti svogūnai
2 skiltelės česnako
1 skardinė raudonųjų pupelių
200 g kukurūzų
4 šaukštai aliejaus
1 džiovinta aitrioji paprika
žiupsnelis maltos kalendros
1 šaukštelis kmyninio kumino
druskos, pipirų, maltos raudonosios paprikos

Gaminimas:

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, supjaustykite skiltelėmis. Kubeliais supjaustykite papriką. Sukapokite petražoles. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Pupeles ir kukurūzus su kitomis daržovėmis ir prieskoniais suberkite į indą. Apšlakstykite aliejumi, petražolėmis, kitais prieskoniais.

Jei norite, kad salotos būtų sotesnės, įtarkuokite sūrio. Prie šio padažo puikiai tinka tortilijos.

GAIVIOSIOS SALOTOS (115 kalorijų)

Ingredientai:

400 g gūžinių (tinka ir kitokios rūšies) salotų
300 g agurkų
300 g pomidorų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai mėgstamo salotų acto
4 šaukštai grietinės
druskos, pipirų
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
žalumynų: petražolių, krapų

Gaminimas:

Česnaku ištrinti dubenį. Salotų lapus suplėšyti mažais gabaliukais. Agurkus supjaustyti griežiniukais, pomidorus - skiltelėmis. Sumaišyti actą su grietine ir žalumynais, prieskoniais. Salotos apšlakstomos padažu, aliejumi.

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS (130 kalorijų)

Ingredientai:

1 žiedinio kopūsto galva
1 virtas kiaušinis
1 kiaušinio trynys
1 šaukštas aliejaus
2 šaukštai grietinėlės
2 šaukštai laiškinių česnakų
druskos, pipirų, garstyčių, cukraus, peletrūnų acto

Gaminimas:

Virkite kopūstą apie 20 minučių. Atvėsinkite ir supjaustykite. Sutrinkite kiaušinio trynį su prieskoniais, actu, grietinėle, susmulkinkite baltymą. Salotas apibarstykite laiškiniais česnakais.

SALOTOS SU BUROKĖLIAIS (160 kalorijų)

Ingredientai (8 asmenims):

350 g burokėlių
75 ml obuolių sulčių
50 g graikinių riešutų
1 salotos gūžė
1 raudonas svogūnas
2 šaukštai obuolių acto, garstyčių
1 šaukštas grietinėlės
aliejaus, druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

Burokėlius supjaustykite kubeliais, patroškinkite aliejuje, pasūdykite, supilkite obuolių sultis, suberkite kapotus riešutus ir dar šiek tiek paskrudinkite. Pusžiedžiais supjaustykite svogūną, suplėšykite salotas, sumaišykite su burokėliais. Užpilkite actu, sumaišytu su prieskoniais, aliejumi ir grietinėle.