Nepagalvokite, kad užsimaniau kobras hipnotizuoti, pavadinimas žadėjo daug puikesnių dalykų: „Stebuklinga lieknėjimo “dūdelė” bei pratimų rodyklė, neįtikėtinai efektingam natūraliam lieknėjimo būdui. Efektyviai deginkite riebalus!“.
Na, ir kuri gi moteris nesusigundys tokia skambia antrašte, ypač pošventiniu laikotarpiu?

Skelbime teigiama, kad lieknejimo "dūdelės" paslaptis labai paprasta – kvėpavimu deginami riebalai. Vadinasi, pūsk į dūdą ir lieknėk? Hmm...

O toliau žadami dar fantastiškesni dalykai: „Tik 10 minučių per dieną kvėpuojant šia neįtikėtina „dūdele“, ir Jūsų pilvo raumenys sustiprės, o apimtys sumažės! Kvėpavimą liekninamąją „dūdele“ galima derinti su tempimo pratimais. Lieknejimo „dūdelės“ paslaptis - kvėpavimu deginami riebalai. Tai vyksta pagal paprasčiausius fizinius dėsnius: deguonis degina riebalus, pernešamas su krauju į kūno vietą, kuri įtempta arba suspausta, priteka daugiau kraujo, o su juo - ir deguonies. Taigi galima deginti riebalus konkrečioje vietoje ir kartu ten stiprinti raumenis. Kvėpuojant masažuojami ir vidaus organai, elastingesnis tampa skrandis. Jis kiek susitraukia, todėl mažiau norisi valgyti“.

Pala, pala... ką man tai primena? Ogi BodyFlexo treniruočių aprašymą. Tik kam reikalinga ta dūda? Tuomet gal ir saksofonas ar armonikėlė tinka?

Kad viskas taptų aiškiau, pasikonsultavau su BodyFlex lieknėjimo ir sveikatingumo centro vadove Tatjana Čunichina. Norėjau sužinoti jos, kaip specialistės, nuomonę: ar tai žmonių mulkinimas, ar puiki BodyFlexo alternatyva?

Štai koks buvo specialistės komentaras:

„Dūdelės aprašymas žodis į žodį paimtas iš BodyFlex metodikos vadovėlių. Kaip naudotis dūdele, kaip iškvėpti, kiek laiko tai daryti, kaip iškvėpti, nėra paaiškinta. Kaip dūdelė padės lieknėti, irgi neaišku.

BodyFlex principas yra gilus diafragminis kvėpavimas, kurį sudaro 5 etapai. Vienas iš jų – kvėpavimo sulaikymas. Jo metu plaučiuose susirenka daugiau deguonies, jis geriau pasisavinamas. Kai principas neaiškus, metodika neaprašyta, kokie gali būti rezultatai?“ - kritiškai lieknėjimo „dūdelę“ vertino specialistė Tatjana.