Bet ar tikrai išmaniųjų technologijų amžius figūros mylėtojoms vis dar
nesiūlo nieko „išmanesnio“ nei karžygės Ksenos vargai: prakaitas,
raumenų skausmas ir nežmoniškos ištvermės reikalaujančios treniruotės?
Šiame straipsnyje ieškome praktiškų alternatyvų.

Į žvaigždes per kančias?

Kalbos apie „lengvą“ rytinę jogą ar „malonų“ keturių kilometrų pasibėgiojimą prieš miegą Jums greičiausiai sukelia mintis, kurios nei lengvos, nei malonios... Normalu. Karžygės krūviai gal ir smagūs toms, kurios turi idealų fizinį pasirengimą arba sportui gali skirti didžiąją dalį savo laiko...

Tačiau XXI amžiuje mes turime visas sąlygas gyventi lengvai ir patogiai (Plačiau apie XXI a. perversmą figūros priežiūroje – čia). Todėl prisiimti kankinės vaidmenį dėl kilogramo, kuris neaišku, ar nukris net ir po varginančios 4km distancijos, absoliučiai neverta. Bet ką daryti, jei vasaros sezonas artėja strimgalviais, kilogramai savaime netirpsta, o vidinis balsas, šnabždantis į ausį: „pasilik ant sofos ir suvalgyk pyragėlį“, darosi vis įkyresnis?

Išmaniosios XXI a. technologijos ir Vakaruose susiformavusi figūros priežiūros kultūra figūros mylėtojoms atneša pergalingą žinią: „per kančias į žvaigždes“ era baigėsi. Pažangiais būdais figūrą dailinti nusprendusioms panelėms bei moterims į pagalbą skuba modernūs išradimai bei maloniai raumenukus „krutinančios“ mintys.

Akmens amžius baigėsi

Nenorinčioms savyje budinti karžygės Ksenos rekomenduojame pasiklausyti ekspertų žodžio. Štai Niujorko Universiteto psichologijos profesorius Peteris Gollwitzeris tikina, kad moterų planai susitvarkyti figūrą dažniausiai sugriūna dėl iš anksto nenumatytų kasdienių kliūčių (Pavyzdžiui, „et, lyja, todėl susiplanuoto pabėgiojimo teks atsisakyti“). Tyrimai parodė, jog šios problemos išvengia tos moterys, kurios kliūtis numato iš anksto.

Kitaip tariant, turime įvertinti, jog lietuviškas oras nedėkingas, o mūsų sporto klubai puoselėja kankinystės kultūrą, kuria mėgaujasi toli gražu ne visos. Todėl nenorint kelyje į gražesnę figūrą atsimušti į sieną, būtina iš anksto mąstyti apie alternatyvas, kuriose užsibrėžto tikslo siekti bus gera ir aristokratiškai malonu. Juk pagrindinė mokslo dovana žmonijai yra fizinio darbo perkėlimas technologijoms – kodėl tuo noriai naudojamės šeimininkaudamos namuose, bet ne prižiūrėdamos savo figūrą?

Gudrūs pasilengvinimai

Štai ne viena vilnietė jau yra pamilusi modernia itališka technologija paremtus atstatomuosius seansus ozono dušo kapsulėje. Pagrindinės šių seansų funkcijos – sustabdyti skausmą keliančios pieno rūgšties susidarymą raumenyse po treniruotes bei suminkštinti odą. Tiesa, šie seansai nepatiks toms, kurios mėgsta aplinkiniams „girtis“ skaudančiais raumenukais.

O girtis tuo yra lygiai taip pat beprasmiška, kaip didžiuotis rankomis išskalbta drabužių krūva, kai už mus tai gali padaryti skalbimo mašina. Juk „mašinos“ lygiai taip padeda ir figūros priežiūroje – pavyzdžiui, mokslininkai įrodė, jog žmogaus kūno temperatūra palaikančioje erdvėje atliekami pratimai yra žymiai efektyvesni nei analogiškų pratimų atlikimas paprastoje sporto salėje (štai dėl ko JAV ir Europoje populiarėja „karštosios jogos“ užsiėmimai).

Pasiremiant šiuo atradimu, buvo sukurti ir specialūs temperatūriniai kupolai, kuriuose atlikdamos vidutinio aktyvumo pratimus moterys lieknėja maloniau ir greičiau nei sporto klube.

Galiausiai savo naudai galime pajungti ir paprastus šviesos dėsnius. Juk visoms mums patiktų aplinka, kuri šaukte šauktų: „ateik čia ir pajudink savo raumenukus“. Į tokią aplinką turėtų patekti daug šviesos, nes kuo šviesesnėje aplinkoje užsiimate fizine veikla, tuo daugiau energijos įgyjate. Taip pat vertėtų įvertinti, ar aplinkoje jaučiatės pakankamai saugiai, mat nesaugumas (per didelė masė žmonių) veikia kaip papildomas dirgiklis. Kuo drąsiau jaučiatės, tuo lengviau atsipalaiduojate ir mėgaujatės kiekvienu savo kūno judesiu.

Saugią, ekskliuzyvinę ir išskirtinai šviesią aplinką Jums siūlo pirmasis figūros priežiūros salonas Vilniuje.